Turkisk bulgursallad

30 mars 20223

Kisir är en härlig turkisk bulgursallad som är full av smak och passar perfekt som tillbehör eller äta som den är i en salladsblad. 

4 port

35-40 min

INGREDIENSER

  • 3 dl bulgur, finkornig 
  • 1 röd lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 2 msk paprikapuré
  • 1 grön paprika 
  • 2 msk olja till stekning 
  • 1 knippe salladslök
  • ca 20 g bladpersilja
  • ½ gurka
  • Saften av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk flytande honung 
  • Balsamico ( att ringla över) 

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Lägg bulgur i en stor skål och häll kokt vatten över  så precis täcker bulgur och lägg över en tallrik. Låt stå i cirka 15-20 minuter eller tills bulgur mjuknat och absorberat vattnet.
  2. Hacka lök, vitlök  och fräs i olja tills den mjuknar. Tillsätt tomat och paprikapuré. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Fräs 3-4 minuter på medelvärme.
  3. Hacka paprika, salladslök, gurka och persilja. Fluffa till bulgur med en gaffel, se till att du får den helt klumpfri. Blanda sedan i den stekta löken och puré. Låt svalna i ca 5 minuter. och blanda sedan i alla ingredienser.
  4. Bland sedan ihop med övriga grönsaker. Tillsätt grovhackade valnötter, honung och  citronsaft och blanda väl. 
  5. Häll över på en serveringsfat och ringla över lite balsamico eller granatäpplesirap. 
  6. Ställ i kylskåpet tills det är dags att serveras.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.