Crème brûlée

DECEMBER 18, 2020

Hur får man till en len, krämig och fantastisk och god crème brûlée?!

Crème brûlée är bland det godaste och mest uppskattade dessert med bara få ingredienser.

Förbered dina crème brûlée dagen innan och förvara dem i kylen, bränn av innan serveringen.

6 port

60 min

INGREDIENSER

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpasta eller 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker

Garnering:

  • Ca 1/2 dl råsocker eller strösocker
  • Blåbär

GÖR SÅ HÄR

        1. Sätt ugnen på 150 grader.
        2. Om du använder vaniljstång: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Alt. Vaniljpasta eller vaniljsocker.
        3. Koka upp grädde i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och låt blandningen dra i 5 minuter. Ta bort vaniljstången.
        4. Rör ihop äggulor med strösocker. Häll sedan i den varma grädden i smeten, lite i tagen under vispning.
        5. Sila genom en sil i en kanna, det blir lättare att hälla i forma. Fördela smeten i portionsformar.
        6. Ställ formarna i en djup ugnsform och häll i kokt vatten i till hälften av formen. Grädda i nedre delen ca 40-45 minuter eller  tills dem blivit fasta i konsistensen. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Låt svalna och förvara i kylen.
         
         
        1. Har du inte en brännare
        2. Bränna vid serveringen- Strö strösocker över brûléerna och bränn av med en brännare. : sätt ugnen på 250 grader (grillfunktion). Strö över strösocker och ställ in brûléerna längst upp av ugnen tills sockret har smält och fått fin färg

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.