Formfranska

18 aug 2023

 Perfekt som tillbehör till soppor men är också jättegott att rosta till frukost. Ett riktigt saftig och fluffigt bröd. 

Receptet ger 2. st limpor. 

2 st

2 tim

INGREDIENSER

  • 25 g färsk jäst 
  • 5 dl fingervarmt vatten 
  • 1 tsk honung 
  • 1 tsk salt 
  • 2 msk olivolja 
  • 12-13 dl vetemjöl + ½ dl till utbakning 
  • Sesamfrö ( till utbakning) 
  • vallmofrö ( till utbakning) 

Gör så här: 

      1.  Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst sig.Tillsätt salt, olja  och  honung. 
      2. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i ca 10 minuter. Låt  jäsa under kökshandduk  i ca 45 minuter. 
      3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar och forma dem till längder. Lägg dem i varsin limpform, klädd med bakplåtspapper, 1,5  liters brödformar. Täck med en kökshandduk och låt jäsa 45 minuter.
      4. Sätt  ugnen 200 grader. 
      5. Pensla brödet med vatten och strö över sesamfrö ena och vallmofrö. 
      6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 25-30  minuter. Ta upp brödet ur formarna och låt svalna på  under kökshandduk.

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.