Lättlagad asiatiska räkgryta med en härlig smak av hettan och sötman perfekt till en höstdag. Skullen ni inte gilla stark mat det bra att minska på currypasta och cayennepeppar. Servera med ris.
4 Proportioner
30 Min
INGREDIENSER
1 gul lök
1 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
1 msk ingefära, riven
200 g skalade räkor (jag har använt frysta)
1 burk krossad tomat ( 400 g)
2 msk röd currypasta
½ tsk cayennepeppar
2 tsk currypulver
1 fiskbuljongtärning
1 röd paprika
ca 100 haricots verts
2 dl vatten
2 msk limesaft
salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Ta fram räkor och låt tina.
2. Skal och finhacka lök, vitlök och riv ingefära. Stek allt i en kastrull med chiliflakes i några minuter. Tillsätt currypasta och tomatpuré, låt det fräsa en stund på medelvärme.
3. Häll på krossade tomater och låt koka i 5 minuter.
4. Häll i kokosmjölk, vatten, buljongtärning, currypulver och cayennepeppar och låt puttra ihop i ca 5 minuter.
5. Hacka paprika i mindre bitar och dela eventuellt haricots verts i mitten och lägg ner i grytan mot slutet av koktiden.
6. Lägg i räkor, lägg på locket och ta av från plattan. Låt stå några minuter tills räkor blir varma. Smaka av med salt, peppar och limesaft.