Äppelkaka med havresmulor

AUGUSTI 28, 2021

Nu är äppelsäsongen igång, vilket jag älska att baka med äpple. Doften av äpplen och kanel är det bästa jag vet när det sprider  sig hemma.

Lättbakat och saftig äppelkaka som jag har lyxa till med havresmulor, men vill man baka kakan utan går jättebra. För det är en grundrecept på mjuk-äppelkaka.

4-6 Bitar

60 Min

INGREDIENSER

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk 


Äpple:

  • 3-4 st äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 msk socker

Havrecrumbe:

  • 100 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Klä en form 24 cm i diameter med bakplåtspapper. 
  3. Skala och skiva äpplen i tunna klyftor. Lägg i en skål och blanda med socker och kanel. Låt stå åt sida.
  4. Vispa smör och socker. Vispa sedan ner ett i ägg  i taget. 
  5. Blanda de torra ingredienser och vänd ner.  Tillsätt mjölk och rör om till en klumpfri smet. 
  6. Havresmulor: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. 
  7. Häll smeten i en formen och 
tryck ner äppelklyftorna. Strö över havresmulor på kakan och grädda i nedre delen av ugnen i  35-40 minuter. Låt svalna i formen i 10 minuter innan du tar av den.
  8. Servera med vaniljsås.

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​