Koreansk kyckling Zofias kök

10 april 2021

Ni kanske har märkt att jag älskar den asiatiska köket, och denna gången har jag testat att laga en koreansk kycklingrätt som friteras först och sedan doppas i en fantastiskt god sås med lite hetta och mycket smak. Det här är en stor favorit hemma hos oss.

4

45 Min

INGREDIENSER: 

Ingredienser:

  •  3 st kycklingfilé ( ca 600 g)
  • 1 nypa salt 
  • Svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, nature
  • 2 vitlöksklyfta, riven 

 

Panering:

  • 1 ½  dl vetemjöl 
  • 1/2   dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1 ½  msk paprikapulver
  • Salt & peppar
  • 1/2 tsk chilipulver  
  • 2 tsk grillkydda

Sås:

  • 2 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl sweet chilli
  • 2 mak ostronsås
  • 1 msk ingefära, riven
  • ½ dl ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk farinsocker eller strösocker

 

Gör såhär:

 

  1. Dela kycklingen i munsbitar. Blanda yoghurt, vitlök och salta. Vänd runt kycklingen i marinaden.
  2. Panering: Blanda ihop alla ingredienser till paneringen i en djup skål och vänd kycklingen bitar  runt så att den täcks överallt. Ställ åt sida.

    Fritera: Hetta upp olja i en djup kastrull. Fritera kycklingen i flera omgångar tills de är riktigt gyllenbruna och krispiga ( ca 2 min). Ställ på en hushållspapper och låt olja rinna av.
  3. Såsen: Blanda ihop samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
  4. Hetta upp en djup stekpanna med olja.  Häll i såsen och låt kokas hastigt på hög värme. Lägg den friterade kycklingen i pannan och vänd runt så att de täcks helt.  Toppa med salladslök och strö sesamfrön över. Servera med ris eller i en salladsblad.

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​