Lax i krämig purjolök och ajvar-röran

SEPTEMBER 03, 2020

Lax i krämig purjolök och ajvar-röra. Så enkel men otroligt gott, middag klart på ca 30 minuter. 

ANONNS:

4 port

30 min

INGREDIENSER

    • 600 g laxfilé
    • 1 purjolök
    • 2-3  mak ajvar ( jag har använt mamas ajvar)
    • 2 dl crème fraiche eller ca 200 g färskost
    • Salt & peppar
    • 1/2 pressad citronsaft
    • 1/2 tsk chilipulver
    • Olja till stekning

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla olja på, salta och peppar. Tillaga laxen i ugnen, ca 20-25 minuter.
  4. Värm upp en stekpanna och fräs purjolöken, den ska bara mjuka. Tillsätt ajvar och crème fraiche, krydda med chilipulver, salt & peppar.
  5. Ta ut laxen ur ugnen och lägg på purjolök och ajvarsöran. Toppa med sesamolja och sesamfrön. Servera med  pasta havre ris eller ris.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.