26 februari 2023

Panerad fisk med skolans kallsås

Denna magiskt goda skolas kalla-såsen som gillas av de allra flesta till panerad fisk, och den klassiska tillbehöret- kokt potatis och gröna ärtor. Detta  är bara för gott!

ANNONS:

Edit Template

4 port

25 min

INGREDIENSER

  • 4 fiskfiléer (t.ex. torsk, rödspätta eller kolja)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3  dl panko (ströbröd)
  • ca 1 dl raps eller solrosolja till stekning

Såsen:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl  Naturell yoghurt ( 3%) 
  • 1/2 dl hackad dill ( jag har uteslutit)
  • 1/2 dl bostongurka 
  • Saft från 1/2 citron
  • 1 nypa socker 
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda såsen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ i kylen. 
  2. Lägg vetemjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en annan skål. Blanda ströbröd, på en tredje tallrik.
  3.  Salta och peppra fisken lite lätt. Panera fiskfiléerna genom att först doppa dem i mjölet, sedan i äggsmeten och slutligen i ströbröd blandningen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek fiskfiléerna i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  5. Lägg fisken på en hushållspapper och låt olja rinna av. 
Skolans kalla såsen till panerad fisk

Du kanske också gillar

Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
Brushetta zofias kök
Glaserade morötte Zofias kök
Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Smörstekt torskrygg med citron & honung
Lax i citron-och vitlökssås
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Fluffigt ris Zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Smördegspaj med kantareller
Panerad fisk med skolans kallsås Zofias kök
Tonfiskröra Zofias kök
Pizzabrös zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
entrecôte
Grönkålsröra med ädelost
Crispy fish tacos
Lax i krämig purjolök och ajvar-röran
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
Vattenmelonsalad med jordgubbar
potatissallad Zofias kök
Tandoori kycklingspett
brysselkål med parmesanost och panko
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Ugnsbakad lax i ett foliepaket
laxgratäng med kokosmjölk
Lax med italienska smaker
Krämig potatisgratäng
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.