Edit Template

26 februari 2023

Panerad fisk med skolans kallsås

Denna magiskt goda skolas kalla-såsen som gillas av de allra flesta till panerad fisk, och den klassiska tillbehöret- kokt potatis och gröna ärtor. Detta  är bara för gott!

ANNONS:

Edit Template

4 port

25 min

INGREDIENSER

  • 4 fiskfiléer (t.ex. torsk, rödspätta eller kolja)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3  dl panko (ströbröd)
  • ca 1 dl raps eller solrosolja till stekning

Såsen:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl  Naturell yoghurt ( 3%) 
  • 1/2 dl hackad dill ( jag har uteslutit)
  • 1/2 dl bostongurka 
  • Saft från 1/2 citron
  • 1 nypa socker 
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda såsen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ i kylen. 
  2. Lägg vetemjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en annan skål. Blanda ströbröd, på en tredje tallrik.
  3.  Salta och peppra fisken lite lätt. Panera fiskfiléerna genom att först doppa dem i mjölet, sedan i äggsmeten och slutligen i ströbröd blandningen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek fiskfiléerna i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  5. Lägg fisken på en hushållspapper och låt olja rinna av. 
Skolans kalla såsen till panerad fisk

Du kanske också gillar

Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Torskfile i mustig tomatsås Zofias Kök
Krämig potatisgratäng
Grönkålsröra med ädelost
Krämig laxpasta
Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater
Smördegspaj med kantareller
brysselkål med parmesanost och panko
laxgratäng med kokosmjölk
Jasminris-till asiatiska matträtter
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Hemgjorda tunnbrödskex
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Pizza på potatis
Brushetta zofias kök
Indiskt ris -Zofias kök
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Ugnsbakad lax i ett foliepaket
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
Ugnsbakad lax med krämig avokado-sås
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
potatissallad Zofias kök
Ugnsbakad torskrygg
kryddiga klyftpotatis
Pizzabrös zofias kök
Inbakad getost i filodeg
Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater
Curry kycklingröra
Panerad fisk med skolans kallsås Zofias kök
Gratinerad lax Zofias kök
Tandoori kycklingspett

Recept som kommer få dig lyckas i köket.