26 februari 2023

Panerad fisk med skolans kallsås

Denna magiskt goda skolas kalla-såsen som gillas av de allra flesta till panerad fisk, och den klassiska tillbehöret- kokt potatis och gröna ärtor. Detta  är bara för gott!

ANNONS:

Edit Template

4 port

25 min

INGREDIENSER

  • 4 fiskfiléer (t.ex. torsk, rödspätta eller kolja)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3  dl panko (ströbröd)
  • ca 1 dl raps eller solrosolja till stekning

Såsen:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl  Naturell yoghurt ( 3%) 
  • 1/2 dl hackad dill ( jag har uteslutit)
  • 1/2 dl bostongurka 
  • Saft från 1/2 citron
  • 1 nypa socker 
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda såsen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ i kylen. 
  2. Lägg vetemjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en annan skål. Blanda ströbröd, på en tredje tallrik.
  3.  Salta och peppra fisken lite lätt. Panera fiskfiléerna genom att först doppa dem i mjölet, sedan i äggsmeten och slutligen i ströbröd blandningen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek fiskfiléerna i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  5. Lägg fisken på en hushållspapper och låt olja rinna av. 
Skolans kalla såsen till panerad fisk

Du kanske också gillar

Ugnsbakad torskrygg
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
Krämig laxpasta
En snabbt variation av sushi Zofia kök
ugnsbakat ris med lax
Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater
Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Lax med italienska smaker
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Inbakad getost i filodeg
Tonfiskpasta
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
potatissallad Zofias kök
Crispy fish tacos
Grönkålsröra med ädelost
potatissallad med purjolök Zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Pizza på potatis
Lax i krämig purjolök och ajvar-röran
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Ugnsbakad lax i ett foliepaket
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Torskfile i mustig tomatsås Zofias Kök
kryddiga klyftpotatis
laxgratäng med kokosmjölk
Pizzabrös zofias kök
entrecôte
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Curry kycklingröra
Fluffigt ris Zofias kök
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
Tonfiskröra Zofias kök
Smörstekt torskrygg med citron & honung

Recept som kommer få dig lyckas i köket.