31 jan 2024

Jordgubb-och

vit chokladcheesecake

Detta är en riktigt god cheesecake med jordgubbar och vit choklad. Så gott verkligen. Den här cheesecake påminner mig om en varm sommardag. Men vi kan drömma oss lite bort till sommaren. Baka denna nu till alla hjärtans dag kommer verkligen göra succé.

 Den går utmärkt att förbereda 1-2 dagar innan och frysa. Men tänk på att ta fram cheesecake och ställa i kylen för tina sakta minst 3 timmar.

Jordgubb-och vit chokladcheesecake
Jordgubb-och vit chokladcheesecake
Jordgubb-och vit chokladcheesecake

ANNONS:

Edit Template

10-12 port

1 h + tid i frys 2-3

INGREDIENSER

 
         Botten: 
  • 18 st  digestivekex
  • 75 g smör

     

    Fyllning: 
  • 200  g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker 


    Jordgubbsgelé:
  • 250 g frysta jordgubbar 
  • 1 påse vego gel  eller 2 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • Skal från 1 citron + citronsaft

 

            Dekoration: 

  • 3 dl vispgrädde 
  • 1 tsk vaniljsocker   

GÖR SÅ HÄR

    1. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. 
    2. Smält smöret och blanda ihop med kexen till en massa.
    3. Klä en  springform 24 cm i diameter  med bakplåtspapper, även sidorna av formen. 
    4. Tryck sedan ut kexsmulor i botten av formen. Ställ formen i kylskåpet under tiden du förbereder jordgubbgelé och fyllningen.


    Jordgubbgelé:  

    1. Blanda jordgubbar, socker, citronsaft  och skal i en kastrull och koka i ca 5-7 minuter. Mixa sedan med en stavmixer till en puré.
    2. Rör ihop vego-gelen med ½ dl vatten och blanda ner i jordgubbspure.  Koka på medelvärme i 2-3 minuter under omrörning. 
    3. (Om du använder gelatinblad- lägg dem i kallt vatten i ca 5 min. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama försiktigt ur och gelatinet i det varma  jordgubbar-puréen under omrörning). 
    4.  Låt jordgubbspurén svalna helt i kylskåpet.

       

    Cheesecakesmet:

    1.  Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna helt. 
    2. Vispa ihop grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till  krämig konsistens. Häll ner den smälta chokladen och fortsätt att vispa samtidigt som du häller ner chokladen under en tunnstrålen. 
    3. Vänd cheesecake-smeten över digestivebotten och jämna ut. Häll sedan försiktig över jordgubbspurén (häll genom en matsked, så du inte heller direkt). Ställ i frysen för att stelna i minst 3-4 timmar.
    4. Dekorera: Låt cheesecake tina sakta i kylskåpen innan servering. Vispa grädde och vaniljsocker  till en krämig konsistens. Fyll en spritspåse  och spritsa rund cheesecake. Dekorera med torkad jordgubb eller färska. Servera och njut! 

ANONNS:

Edit Template

Du kanske också gillar

Pannacotta cheesecake med vit choklad
Bakad cheesecake med dulce de leche
Cheesecake med lemoncurd
Mango, vit choklad och passionsfrukt- cheesecake
Banoffepaj
Crème brûlée cheesecake
cheesecake i glas
Lakritspannacotta med hallon
Key lime pie
Mango- vit choklad & limecheesecake
Rafaello cheesecake -Zofias kök
choklad-pajj
Chokladcheesecake
Pannacotta cheesecake med vit chokad & passionsfrukt
Jordgubb-och vit chokladcheesecake
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten.
Lemoncurd
Ferrero Rocher cheesecake
choklad-pajj
Pannacotta cheesecake med passionsfrukt & vit choklad
Kladdkaka i portionsform med dumlekola
Nougat cheesecake Zofias kök
Lotus Biscoff cheesecake
Raffaello cheesecake
Frozen Blåbärscheesecake

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here