Smördegspajer med kantareller

22 sep 20223

Smördegspajer med kantareller, pest, färskost och parmesan. En snabblagad förrätt eller lättare middag tillsammans med en sallad till.

4 port

INGREDIENSER

  • 400 g smördegsplattor 
  • 200 g färska kantareller
  • 1 gul lök
  • 25 g smör
  • ½  tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl grön pesto 
  • ca 100 g riven ost 
  • 100 g färskost 
  • 50 g parmesanost, till servering 
  • Några kvist timjan färsk eller torkad

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och finhacka lök. Lägg kantarellerna och löken i en torr och varm panna. Stek tills vätskan kokat ur. Tillsätt smöret, smaka av med salt och peppar. Låt steka till svampen är gyllene och löken mjuk. Ställ åt sidan. 
  3. Tina smördegen lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör snitt runt kanter. 
  4.  Bre på pesto och strö över osten. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Ta ut smördegsplattor. Bre på färskost och fördela kantareller på. Toppa med riven ost, parmesanost och strö över lite färsk timjan. Grädda ytterligare 10-12 minuter tills smördegen fått färg och osten smält. 

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.