Ugnsrostad potatis med panko- och parmesanost

9 september 2022

Jag älskar potatis i alla dess olika former och smaker! Här kommer en fantastiskt god recept på ugnsrostad potatis med parmesan och panko-ströbröd.

Potatisen blir riktigt krispigt och smakrika. Servera som tillbehör eller ät precis som de är  med en god dippsås till. Jag har sagt det förut, och säger det igen. ÄLSKAR verkligen potatis! Ni måsta bara testa.

4

35Min

INGREDIENSER: 

  • 900 g delikatesspotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 st vitlöksklyftor  
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 tsk oregano, torkad 
  • 1 tsk rosmarin, torkad 
  • 1,5 dl panko-ströbröd

 

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Tvätta potatisen (skala inte). Dela potatisen i mitten om du använder små, annars skär i klyftor om potatis är stora.
  3. Lägg dem i en skål och häll över olivolja och tillsätt samtliga kryddor och parmesanost. Bland runt. Tillsätt panko-ströbröd och rör runt.
  4. Fördela potatis i en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en krispig yta.
  5. Servera direkt och njut med din favorit dipp. Jag har serverat med vitlökssås och Sweet chili.

ANNONS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

All rights reserved copyright (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utantillstånd.