Paprikaröra med kikärtor soltorkade tomater och valnötter

20230110

Paprikaröra med kikärtor soltorkade tomater och valnötter. Den här röran har jag sett typ överallt och blev så sugen att testa, en blandning av muhammara och hummus. Två favoriter i ett = galet GOTT. Ni måste bara testa! Ät med libabröd eller som dipp till grönsaker.

 

4-6

15 Min

INGREDIENSER: 

  • 1 burk kikärtor (380 g, avrunna och sköljda)
  • 5 st soltorkade tomater ( i olja )
  • 3 st grillade, inlagda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 dl valnötter 
  • ½ dl olivolja
  • ½  tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 krm chiliflakes 

Topping:

  • Valnötter  
  • Chilifake
  • Olivolja 
  • Hackad bladpersilja

    GÖR SÅ HÄR: 

    1. Rosta valnötter i en torr panna på medelvärme tills dem får lite färg. Låt svalna helt. Grovhacka sedan. 
    2. Sila bort spadet och skölj  kikärtorna i kallt vatten. Lägg dem i en mixer och resten av ingredienser. Mixa slätt. 
    3. Häll över på ett serveringsfat och toppa med hackade valnötter, chiliflakes och ringla olivolja. Servera humusen med libabröd eller grönsaker som dipp. 

    Tips:

    • Om röran är för tjock kan du tillsätta mer olivolja eller vatten tills det får önskad konsistens.



INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​