Toblerone -cheesecake

31 aug 2023

Krämig och fantastisk cheesecake med toblerone som ger lite tuggmotstånd av mandelnougat bitar i, mums så gott!  Botten gjord på klassisk kladdkaka men skulle du hellre vill göra på en annan botten som t.ex digestivekex eller oreokex så funkar det alldeles utmärkt.  

8-10 bitar

2 tim

INGREDIENSER

Botten:
  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad 
  • 3 ägg 
  • 2,5 dl socker 
  • 2 dl vetemjöl 
  • ½ dl kakao
  • 1 nypa salt 
 Cheesecake-fyllning:
  • 200 g toblerone
  • 4 dl vispgrädde ( 40 %)
  • 200 g färskost 
  • 1 dl florsocker  
  • 2 tsk vaniljsocker 
Toblerone-ganache
  • 150 g toblerone
  • ¾ dl vispgrädde 

 

Gör så här:

  1. Kakan: Sätt ugnen på 175  grader över-och under värmen.
  2. Klä en springform  24 cm i diameter  med bakplåtspapper ( botten och kanter).   

  3. Smält smöret i en kastrull och dra bort från värmen. Grovhacka choklad och lägg ner i smöret och låt smälta. Rör om då och då. 

  4. Vispa ägg och socker i en bunke lite lätt med en ballongvisp. Sikta ner de torra ingredienserna och därefter smör/choklad blandningen  och blanda  till en klumpfri smet. 

  5. Häll smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter ( kanter ska vara gräddade och i mitten fortfarande lite kladdig). Ta ut och låt svalna lite. Ställ sedan i kylen för att stelna helt. 

  6. Cheesecake-fyllning: Dela choklad i mindre bitar och smält över ett vattenbad eller mikrovågsugn. Låt sedan svalna helt. Rör om då och då.

  7. Vispa ihop vispgrädde, färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa till en fast  och krämig konsistens. Blanda sedan ner den smälta choklad, lite åt gången och vänd försiktigt tills all choklad är inblandad.

  8. Fördela cheesecake- fyllningen jämnt på kakan  och ställ i frysen i ca 15-20  minuter.

  9. Chokladganache: Koka upp vispgrädde i en kastrull. Grovhacka choklad och blanda ner i det varma grädden. Rör tills all choklad är smält. Ställ åt sidan och låt svalna.

  10. Häll sedan chokladganache över cheesecake. Ställ formen i kylen och låt stelna cheesecake ca 3-4 timmar eller över natten. 

GÖR SÅ HÄR

Chokladkaka med daimganache

Chokedkakan med Dumlekola

HEM> RECEPT> DESSERT>  13 jan 2024 Chokladkaka med Dumleganache Denna chokladkaka med dumlekole-ganache är oemotståndlig, så saftig och chokladig att den smälter bara i munnen. En

Till Receptet »
Chokladmousse -Zofias kök

Chokladmousse

HEM> RECEPT> DESSERT> Chokladmousse  12 dec 2023 Chokladmousse på endast 2 ingredienser Denna chokladmousse fixar du på bara få ingredienser och passar perfekt att förbereda i

Till Receptet »
Choklad- och kokoskaka med färskostfyllning

Bountytårta

HEM> RECEPT> DESSERT>  19 dec 2023 Bountytårta En blandning av  Bounty och Raffaello två favoriter i en och samma kakan.  Ljuvlig god som bara smälter i

Till Receptet »
Raffaello i glas

Raffaello dessert i glas

HEM> RECEPT> DESSERT> Chokladmousse  12 dec 2023 Raffaello dessert Raffaello dessert i glas-utan nötter.   grovhackade). Det är busenkel att slänga ihop den här dessert och man

Till Receptet »
trillingnötterna

Trillingnöt

HEM> RECEPT> DRYCK Trillingnöt 10 dec, 2023 Sen trrillingnöt försvann ur aladdin -chokladasken är vi många som saknar just den. Trillingnöt är så enkelt att göra

Till Receptet »
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten.

 Daimcheesecake

HEM> RECEPT> DESSERT> Daim Cheescake 26 nov 2023 Daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten Fantastiskt ljuvlig Daimcheesecake med Dumle-garnacha på en pepparkaksbotten som smälter i

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.