Fluffigt ris

Jan 31, 2023

Jag får oftast frågan hur man kokar basmatiris på bästa sätt? och det är verkligen inte alls svårt man måste bara följa några steg. Såhär gör du för att få en perfekt fluffigt basmatiris. Det första tipset är att blötlägga riset minst 30-60 minuter innan den tillagas och även sköljs för att få bort stärkelsen. Skulle du inte ha tid att blottlägga riset- då ska du skölja riset noga i kallt vatten tills du få en helt klar vatten.

ANONNS:

4 port

20 min

INGREDIENSER

  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • ½ dl solros-eller rapsolja 

GÖR SÅ GÄR:

  1. Börja med att blötlägga riset i minst 30-60 minuter ( länge går också bra).
  2. Skölj riset 2-3 gånger med kallt vatten samt rör runt med händerna för att få bort stärkelsen. Häll av i ett durkslag.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Häll ner det riset. och koka i ca 8-10 minuter på medelvärme. Häll av vattnet i ett durkslag ( riset ska var halv kokt).
  1. Hetta upp olja i kastrullen och häll ner riset. Låt risen ångas under lock i 10-15 minuter på mycket låg värme. Ta kastrullen från plattan och låt riset stå i 5 minuter. Rör om riset innan serveringen.  

ANONNS:

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

sushi-tårta

Sushi-tårta

Sushi-tårta 14 sep 2023 Jag och min dotter älskar sushi så vi tänkte testa att göra en sushi-tårta som hon har sparat ett recept på

Till Receptet »
kycklingwok zofias kök

Kycklingwok

Kycklingwok 7 maj 0223 Kycklingwok är så enkelt och ändå så galet gott. Här hemma laga jag ganska ofta av det asiatiska köket men nu

Till Receptet »
Kycklingspett

kycklingspett

Grillad Kycklingspett 7 maj 0223 Tips på hur du får en riktig saftig kycklingspett på grillen. Kycklingspett är en klassiker i sommar som är både enkel

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.