Jan 31, 2023

Recept på:

Fluffigt ris

Jag får oftast frågan hur man kokar basmatiris på bästa sätt? och det är verkligen inte alls svårt man måste bara följa några steg. Såhär gör du för att få en perfekt fluffigt basmatiris. Det första tipset är att blötlägga riset minst 30-60 minuter innan den tillagas och även sköljs för att få bort stärkelsen. Skulle du inte ha tid att blottlägga riset- då ska du skölja riset noga i kallt vatten tills du få en helt klar vatten.

ANONNS:

4 port

20 min

INGREDIENSER

  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • ½ dl solros-eller rapsolja 


GÖR SÅ HÄR

 
  1. Börja med att blötlägga riset i minst 30-60 minuter ( länge går också bra).
  2. Skölj riset 2-3 gånger med kallt vatten samt rör runt med händerna för att få bort stärkelsen. Häll av i ett durkslag.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Häll ner det riset. och koka i ca 8-10 minuter på medelvärme. Häll av vattnet i ett durkslag ( riset ska var halv kokt).
  1. Hetta upp olja i kastrullen och häll ner riset. Låt risen ångas under lock i 10-15 minuter på mycket låg värme. Ta kastrullen från plattan och låt riset stå i 5 minuter. Rör om riset innan serveringen.  H

ANONNS:

Du kanske också gillar

brysselkål med parmesanost och panko
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Tandoori kycklingspett
Tonfiskröra Zofias kök
Pizzabrös zofias kök
Inbakad getost i filodeg
Grönkålsröra med ädelost
snabb bearnaisesås
tsatsiki Zofias kök
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Små cheesecake
Brushetta zofias kök
Curry kycklingröra
potatissallad Zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
entrecôte
turkisk bulgursallad -zofias kök
Indiskt ris -Zofias kök
Krämig potatisgratäng
kryddiga klyftpotatis
Glaserade morötte Zofias kök
Pizza på potatis
Fluffigt ris Zofias kök
potatissallad med purjolök Zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
potatisbullar med ost och panko.
Smördegspaj med kantareller
Jasminris-till asiatiska matträtter
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.