Panerad kycklingfilé

APRIL 18, 2022

Panerad kycklingfilé serveras med ris spetskålssallad och chilli-majo. Enkelt och supergott!

Ca 8-9 bitar

40 min

Ingredienser:

  • ca 900 g kycklingfilé ( 4 st stora kycklingfiléer)
  •  180 g panko
  •  3 ägg
  •  1,5 dl vetemjöl
  •  1 tsk salt
  •  1 nypa svartpeppar
  •  1-2 tsk paprikapulver
  •  1 tsk allkrydda
  •  1 tsk curry
  • 1-2 tsk oregano
  • 1/2 tsk chilipeppar
  •  Ca 2-3 dl olja till friteringen 

Chilimajo:

  •  ca 1 dl majonnäs
  • ½ dl sweet chili
  • 1 msk kinesisk soja 

Vitkålssallad:

  • 1/2 spetskål
  •  2 msk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk äppelcidervinäger 
  • Salt & svartpeppar efter smak 
  •  1 nypa sesamfrö


    Gör så här:

  1. Dela kycklingen i mitten (inte hela vägen).
  2. Lägg kycklingbrösten på en skärbräda inplastat i plastfolie och banka dem tunna med en kötthammare eller kavel. Ska var ungefär 1 cm tjockt. Salt och peppar.
  3. Ta fram tre tallrikar, lägg mjölet i av talrika och blanda i kryddor.
  4. Vispa upp ägget i den andra och blanda panko i den tredje. Panera kycklingen först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.  Upprepa till alla är panerade och lägg dem åt sidan.
  5. Hetta upp oljan i en djup stekpanna, stek filéerna ca 2-3 minuter på varje sidan (testa så att kycklingen är genomstekta).
  6. Lägg de färdigstekta filen på en ugnsgaller och ställ i ugnen på 160 grader i ca 20 minuter (för att behålla filéerna varma och krispiga tills det är dax att serveras).
  7. Chilimajo: Rör samtliga ingredienser till såsen.
  8. Vitkålssallad: Strimla spetskålen fint. Blanda sesamolja, vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd runt och ställ kallt.

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.