Tårta med smak av Lotus Biscoff

4 juni 2023

Lotus Biscoff kex är redan en favorit bland många men tänk dig att ha dessa smaker i en tårta?.. Galet gott! Den krämiga och lena konsistensen av karamelliserade kaksmaken som är helt oemotståndlig,  varje tugga är en upplevelse som bara smälter i munnen. 

10-12 bitar

1 tim

INGREDIENSER

 Botten:

  • 4 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 ½ tsk bakpulver

Fyllning:

  • 6 dl vispgrädde
  • 300 g färskost 
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk Lotus Biscoff spread (à 400g)
  • 1 dl kolasås ( i tub)

 

Garnering:

  • Daim kross
  • Kex smulor (Lotus Biscoff )

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 190 grader. 
  2. Klä  springform, 24 cm med bakplåtspapper längst upp med kanter (smörj formen med smör då  sitter pappret bättre).
  3.  Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt. 
  4. Bland de torra ingredienserna i en separat bunke. Sikta sedan ner i äggsmet och vänd försiktigt med en slickepott till en klumpfri smet. 
  5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. 
  6. Ta ut ur ugnen och låt sedan svalna helt .
  7. Skär tårtbotten i tre lika tjocka delar. 
  8. Vispa  färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker till en krämig konsistens.  
  9. Lägg den första bottnen på ett tårtfat. Pensla med kolasåsen och bred ut ett jämnt lager av Lotus Biscoff kräm . Sen en lag med grädde- krämen  över bottnen. Upprepa tills du har använt tre bottnar. Lägg den sista bottnen och bred ett jämnt lager kolasåsen. Spritsa valfria mönster ovanpå tårtan. 
  10. Mixa eller krossa kexen och dekorera tårtan runtom med  kexsmulor. Toppa med daimkross och ställ i kylen.  

Recept som kommer få dig lyckas i köket.