Jordgubbstiramisu

15 Maj 2023

Lyxig och sommarfrisk jordgubbstiramisu med mycket jordgubbssmak.Den här jordgubbstiramisu är en sommardröm som är ändå enkel att göra, det tar ca 30 minuter att fixa. Det går superbra att förbereda i förväg och garnera med jordgubbar vid serveringen. 

Jag kunde inte få tag på färska jordgubbar att dekorera med så det fick bli  hallon istället.

12-15 bitar

30-35 min

INGREDIENSER

  • 2 pack. savoiardi kex ( 2×200 g)
  • 500 g mascarpone
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker

Jordgubbssås:

  • Ca 250 g frysta eller färska jordgubbar 
  • Saft av 1 citron
  • 1 dl strösocker 

Att doppa savoiardi kexen:

2 dl valfri saft ( utspädd med vatten) 

Garnering: 

  • Färska jordgubbar eller hallon 
  • 1 msk florsocker
  • Citronmeliss 

Gör så här:

  1. Lägg mascarpone, grädde, florsocker  och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp till en krämig konsistens.
  2. Jordgubbssås: Koka  upp jordgubbar, citronsaft och socker i en kastrull så att sockret kristaller smälter. Mixa blandningen med en stavmixer till en pure. Häll såsen i en skål och låt den kallna i kylskåp. 
  3. Blanda ut saften med vatten och häll i en djup skål.
  4. Doppa hastigt kexen i saften och lägg sedan ut dem i botten på en form och varva med jordgubbssås och mascarponekräm (spara en del mascarponekräm att spritsa din tiramisu vid slutet).
  5. Garnera med citronmeliss,  jordgubbar eller hallon. Pudra över lite florsocker. 
  6. Ställ i kylskåp i 2-3 timmar eller över natten.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.