Tårta med mangocurd och citronfrosting

4 april 20223

En smarrig påsktårta med mangocurd och citronfrosting. För gott! En riktigt drömtårta till påsken att avsluta middagen med. 

Tips! Mangocurd kan du göra 1-2 dagar förväg och förvara i kylen. Även tårtbotten går alldeles utmärk att baka lång innan i förväg och frysa in, men kom ihör att plasta in ordentlig . 

8-10 bitar

2 tim

INGREDIENSER

Mangocurd:

  • 150 g mango färsk eller fryst (tina innan)
  • Citronsaft av en citron
  • ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 50 g smör 

Botten:

  • 75 g smör, smält 
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl yoghurt
  • Citronskal av en citron + citronsaft

Frosting:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • citron saft av ½ citron
  • 200 g färskost
  • Garnering:
  • 1 dl kokosflingor:
  • 50 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mangocurd: Mixa sedan mangon till en slät mangopuré med stavmixer. Koka mangopurén med socker och citronjuice i kastrull på medelvärme under omrörning ca 2-3 minuter eller tills sockret är smält.
  2. Dra bort från värme och vispa ner äggulorna snabbt. Koka på låg värme under konstant omrörning tills krämen har tjocknat. Rör smöret och häll i en skål. Plasta in skålen och ställ i kylen minst 2 timmar.
  3. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform 20-22 cm i diameter med bakplåtspapper.
  4. Smält smöret och låt svalna.
  5. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt i minst 5 minuter.
  6. Blanda vetemjöl, kokosflingor, bakpulver och salt.
  7. Vänd ner de torra ingredienserna, smör, yoghurt samt citronzest och saft. Vänd försiktigt samman med en slickepott.
  8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Testa med en sticka, den ska komma ut torr, då är den klar.
  9. Låt svalna i formen lite.Ta kakan ur formen och låt svalna helt på ett galler.
  10. Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, vitt och krämigt ca 5 minuter. Tillsätt färskost, citronsaft och fortsätt att vispa till en krämig konsistens.
  11. Dela botten i mitten. Spritsa en rund ring längst med kanten med frosting. Bre sedan mangocurd i mitten och lägg på nästa botten. Spackla resten av frostingen på hela tårtan jämnt. Garnera tårtan runt med kokosflingor. Hyvla choklad med en osthyvel till tunna flarn och lägg i mitten av tårtan. Ställ i kylen en stund innan serveringen

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.