brysselkål med parmesanost och panko

26 okt 20223

Ugnsrostad brysselkål med parmesanost och panko. Perfekt tillbehör eller ät som den är. 

4 port

35-40 min

INGREDIENSER

  •  500 g brysselkål
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 msk olivolja 
  • 20 g smör,
  • 1 dl panko eller ströbröd  
  • Svartpeppar efter smak
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g riven parmesanost 

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala bort det yttersta skalet på brysselkålen. Dela dem i halvor. Lägg  på en smord plåt. Salt, peppar och ringla över honung. Hyvla smöret och lägg på. Strö över panko och parmesanost.  
  3. Stek i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills brysselkålen får en fin stekyta.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.