Ugnsrostad brysselkål med parmesanost och panko. Perfekt tillbehör eller ät som den är.
4 port
35-40 min
INGREDIENSER
500 g brysselkål
2 nypor flingsalt
2 msk olivolja
20 g smör,
1 dl panko eller ströbröd
Svartpeppar efter smak
2 msk flytande honung
100 g riven parmesanost
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala bort det yttersta skalet på brysselkålen. Dela dem i halvor. Lägg på en smord plåt. Salt, peppar och ringla över honung. Hyvla smöret och lägg på. Strö över panko och parmesanost.
Stek i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills brysselkålen får en fin stekyta.
1 kg lax
1 nypa salt
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl creme fraiche
1 msk grön pesto
2 st vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
2 msk olivolja
Några blad färsk basilika
PANERING
1 ½ dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 ½ msk paprikapulver
Salt & peppar
1/2 tsk chilipulver
2 tsk grillkydda
SÅS
2 vitlöksklyfta, riven
2 dl sweet chilli
2 mak ostronsås
1 msk ingefära, riven
½ dl ketchup
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk farinsocker eller strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Dela kycklingen i munsbitar. Blanda yoghurt, vitlök och salta. Vänd runt kycklingen i marinaden.
PANERING
Panering:Blanda ihop alla ingredienser till paneringen i en djup skål och vänd kycklingen bitar runt så att den täcks överallt. Ställ åt sida.
FRITERA
Hetta upp olja i en djup kastrull. Fritera kycklingen i flera omgångar tills de är riktigt gyllenbruna och krispiga ( ca 2 min). Ställ på en hushållspapper och låt olja rinna av.
SÅS
3. Blanda ihop samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
4. Hetta upp en djup stekpanna med olja. Häll i såsen och låt kokas hastigt på hög värme. Lägg den friterade kycklingen i pannan och vänd runt så att de täcks helt. Toppa med salladslök och strö sesamfrön över. Servera med ris eller i en salladsblad.