26 okt 20223

Recept på:

Brysselkål med parmesanost och panko

Ugnsrostad brysselkål med parmesanost och panko. Perfekt tillbehör eller ät som den är. 

4 port

35-40 min

INGREDIENSER


500 g brysselkål
………………………………………………………………………….

2 nypor flingsalt
………………………………………………………………………….

2 msk olivolja 
………………………………………………………………………….

20 g smör
………………………………………………………………………….

1 dl panko eller ströbröd  
………………………………………………………………………….

Svartpeppar efter smak
………………………………………………………………………….

2 msk flytande honung
………………………………………………………………………….

100 g riven parmesanost 
………………………………………………………………………….

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala bort det yttersta skalet på brysselkålen. Dela dem i halvor. Lägg  på en smord plåt. Salt, peppar och ringla över honung. Hyvla smöret och lägg på. Strö över panko och parmesanost.  

3. Stek i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills brysselkålen får en fin stekyta.

Du kanske också gillar

Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
snabb bearnaisesås
Ugnsrostad potatis Zofias kök
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
brysselkål med parmesanost och panko
Brushetta zofias kök
Krämig potatisgratäng
Tonfiskröra Zofias kök
Curry kycklingröra
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Jasminris-till asiatiska matträtter
potatisbullar med ost och panko.
Smördegspaj med kantareller
potatissallad Zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
potatissallad med purjolök Zofias kök
Små cheesecake
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
entrecôte
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök

Recept som kommer få dig lyckas i köket.