Vaniljkräm

APRIL 07, 2020

Vaniljkrämen är perfekt som fyllning till tårta, pajer eller till desserter. Och självklart hemgjord smaka mycket godare än köpt pulver eller marsankräm, det är inte så svårt att koka egen vaniljkräm, men en sak är viktigt att tänka på- att du måste vispa konsistens när den kokar och att inte ha för hög värmen. Och att vaniljkrämen ska in i kyla snabbt.

1 liten burk

30 min

INGREDIENSER

  • 4 dl mjölk
  • 4 st äggulor 
  • 3 msk maizena
  • 2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljsocker 
  • 25 g smör, rumstempererat

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp mjölken tillsammans med vaniljpulver i en kastrull.
  2. Vispa äggulor, maizena och socker i en bunke.
  3. Häll mjölken över äggblandningen under vispning. Vispa tills den blir helt slät. Häll tillbaka i kastrullen och låt krämen puttra på låg värmen under konstant vispning tills  tjocknar.
  4. Ta bort från plattan och vispa ner smöret, lite åt gången samtidigt som du vispa.
  5. Häll över krämen i en värmetålig bunke, täck över plastfolie och ställ i kylen för att svalna.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.