Vispad Saffranspannacotta

DECEMBER 10, 2020

Vispad Saffranspannacotta på en kladdig kladdkaka.

6-8 bitar

60 min

INGREDIENSER

  • 5 dl vispgrädde
  • 3 st gelatinblad
  • 1 paket saffran ( 0,5 g)
  •  0,5 dl strösocker
  •  1 tsk vaniljsockerKladdkaka:
  • 3 st ägg
  • 200 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g mörk choklad 70%1 nypa salt1.

GÖR SÅ HÄR

 1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
 2.  Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull på medelvärme tills sockret har löst sig. Dra av från plattan när blandningen börjar koka.3. Lägg gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter.4. Tillsätt vaniljsockret och låt stå en lite stund.5. Sila sedan pannacotta genom en sil i en stor skål och täck med plastfolie och låt stelna i kylen för att stelna, det tar ca 3-4 tim. (viktigt att pannacotta stelna helt).6. Kladdkakan: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform 23-24 cm i diameter, både botten och sidorna av formen med bakplåtspapper.7. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i mindre bitar och låt smält smöret. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.

 3.  Rör ihop ägg och socker i en bunke med en ballongvisp ( vispa inte för länge så du inte släpper in luft i smeten).9. Rör ner dem torra ingredienser, tillsätt sedan den smälta smöret. Rör ihop till en klumpfri smet.10. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. När kanterna börjar bli genom gräddade då är kakan klar, och i mitten mjukare när du ska ”skaka” på formen så ska den fortfarande dallra lite.11. Ställ in formen i kylen eller frysen 1 tim. så att den sätter sig.12. Ta ut pannacotta ur kylen och vispa till fluff. Fyll sedan en spritspåse och på kladdkaka. Toppa med björnbär och florsocker.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.