22 mars 2022

Frasiga och segmjuka inuti, fyllda med mangocurd, fluffig grädde och färsk mango. En perfekt efterrätt till påsen.

 

Pavlova är det här en perfekt dessert att förbereda dagar innan, både marängen och curden sätta ihop precis när det är dags att servera. Hur smidigt som helst!

Tips! Mangocurd kan förberedas 1-2 daga innan och förvara i kylen.

ANONNS:

6 port

1 timme

INGREDIENSER

 

Marängbotten

  • 3 äggvitor (stora ägg) 
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk maizena

Mangocurd:

  • ca 250 g fryst mango, tinad
  • Limsaft av 2 st lime 
  • 3 msk strösocker
  • 3 äggula
  • 50 g smör

Topping:

  • 3 dl grädde
  • ca ½ färsk mango 
  • Blåbär 

 

Gör så här:

 

  1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna tills den blir riktigt hårt. Tillsätt strösocker ( lite i taget)  och citronsaft och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
  3. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa (spritsa två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir lite djupning i mitten), ca 10-12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda på 150 grader i 15 minuter, och sänk sedan värmen efter 15 min till 100 grader, och grader ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen om den är klara, den ska vara hård utanpå och lite mjuka inuti. Låt svalna på galler.
  5. Mangocurd: Mixa mangon slät i en matberedare eller med  stavmixer(tina inna om den är fryst). Lägg mangopuré en kastrull, tillsätt strösocker och pressad limesaft. Koka upp. 
  6. Tillsätt äggulor och låt sjuda under omrörning på lågt värme tills krämen tjocknar (viktigt att det inte kokar för snabbt).
  7. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret i kubbar. Häll upp i en skål och låt den svalna, ställ sedan i kylen.
  8. Topping: Vispa grädden fluffigt, och skär mango i tunna skivor.  Lägg en klick mango curd på marängbotten, toppa med vispad grädde och garnera med mango frukt och bär.

ANONNS:

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

En snabbt variation av sushi Zofia kök

Sushi talrik

Sushi bowl  1 feb, 2023 En snabbt variation av sushi- tallrik som du gör på tonfisk. Perfekt när du har lite ris över från gårdagens

Till Receptet »
Koreansk kyckling Zofias kök

Koreansk kyckling

Koreansk kyckling APRIL 10, 2021 Ni kanske har märkt att jag älskar den asiatiska köket, och denna gången har jag testat att laga en koreansk

Till Receptet »
Vegetariska Vårrullar

Vegetariska Vårrullar

Vegetariska Vårrullar 20:13 | JULI 16, 2022 Ca 25 st 30 Min INGREDIENSER 1 förpackning vårrulledeg  ( finns i asiatiska livsmedelsbutiker, ligger i frysen oftast)

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.