Chokladpudding

JULI 03, 2020

Krämig, len och god chokladpudding. Enkelt att gör och god dessert som kan förberedas och stå i kylen kvällen innan eller 1 tim före servering.

Tips: Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 2 dl mjölk.

4-6 portioner

60 min

INGREDIENSER

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde 34%
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk eller ljus choklad
     Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa samman mjölk, socker, ägg, majsstärkelse, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning på medelvärme och  låt koka tills det är en tjockt.  Dra av kastrullen från plattan.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den tills allt choklad är smält och du har en len kräm konsistens.
  3. Häll upp pudding  i servering  glas  eller små skålar som du plastar för att det inte ska bildas skinn på.
  4. Ställ i kylen ca 1 timme tills puddingen är kall.
  5. Servera med lättvispad grädde, bär eller frukt och Njut! Grund recept av Fredrik Nylén nya bok. (Receptet är lite ändrat ).

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.