HEM> RECEPT >DESSERT  >Chokladmuffins

Chokladmuffins

11 dec 2020

Chokladmuffins som du alltid lyckas med. Så saftiga och goda, perfekt till dig som aldrig får nog av choklad.

TIPS! Tänk på attgräddningstid varierar för att olika ugnar gräddar olika.

12 st

30-35 min

ANONNS:

Edit Template

INGREDIENSER

  • 3,5 dl vetemjöl 
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt 
  • 1 dl kokhett vatten eller brygg kaffe 
  • 1 nypa salt
  • 150 g mörk choklad, 60% eller ljus går också bra.
  • ca 50 g chokladknappar eller grovhackad choklad.



    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, strösocker, kakao och salt i en bunke.
    3. Tillsätt ägg, yoghurt och olja. Rör ihop.
    4. Häll i kokhett vatten och blanda ihop till en slät och klumpfri smet.
    5. Lägg muffinsformar på en plåt (om du använder de stora). Till små muffins, använd gärna en muffinsplåt så att muffins håller sig form.
    6. Häll smeten i muffinsformar 3/4 del (lite mer än hälften).
    7. Grovhacka chokladen och lägg på varje muffins. Tryck lite lätt på chokladen.
    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter om du använder små muffinsformar i 13-14 minuter. Testa med en provsticka i mitten av muffinsen för att se om de är färdiggräddade.
    9. Ta ut och lägg på resten av choklad medan muffins fortfarande är varma (jag har använt chokladknappar, men det går lika bra men grovhacka choklad).
    10. Förvara muffins i en fryspåse i rumstemperatur, de håller sig saftiga.

ANONNS:

Edit Template

MER RECEPT

Recept som kommer få dig lyckas i köket.