Lyxiga saffransbullar fyllda med mandelmass

26 nov 2020

Lyxiga saffransbullar fyllda med mandelmassa. Mandelmassan gör bullarna extra saftiga och man får en härlig smak av mandelmassa.

24 st

2 tim

INGREDIENSER

            Deg:
    • 5 dl mjölk ljummet
    • 1 g saffran
    • 30 g jäst
    • 1,5 dl strösocker
    • 1 ägg
    • 12 -13 dl vetemjöl special
    • 125 g smör, rumsvarmt
    • 1 nypa salt
    • 1 ägg till pensling


      Fyllning:
      • 200 g mandelmassa
      • 150 g smör, rumsvarmt
      • 1 msk vaniljsocker

       

GÖR SÅ HÄR

  1. Deg: Värm upp mjölken till fingervarm tillsammans med saffran.

     

  2. Lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt ägg, salt och socker samt hälften av mjölet och arbeta in mjölet i köksassistent.

     

  3. Tillsätt smöret och arbeta in den. Tillsätt resten av mjölet (lite åt gången).  Kör degen i ca 10 minuter, tills den är elastisk och fin på ytan. Knåda lite länge om du baka degen  för hand. Låt  jäsa i ca 30-35 minuter.

     

  4. Fyllning: Riv mandelmassan med en rivjärn, tillsätt smöret och rör ihop till en slät fyllning. Låt det stå i rumstemperatur.

     

  5. Baka ut bullar: Ta upp degen på ett mjölkbord. Kavla ut degen till  kvadrat. Bred ut fyllningen jämnt över dagen och vik degen på mitten. Skär ca. 2 cm breda remsor som du ”tvinnar” och snurrar ihop till bullar.

  6. Lägg bullarna på en plåten klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under en duk ca 1 timme.

     

  7. Värm upp ugnen på 200 grader.

     

  8. Pensla bullar med uppvispat ägg och strö på mandelspån eller pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca. 12-13  minuter

ANONNS:

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2023 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd.