26 mars 2024

Pannacotta cheesecake

Pannacotta cheesecake med smak av lime, mango & vit choklad.  Älskar ni  syrliga desserter, då är denna pannacotta till dig. Desutom är den superenkel att göra och det går jättebra att förbereda i förväg och frysa in. 

Jag har använt vegegel men skulle du använda gelatinblad läs steg 3 i recept beskrivningen. Det som är skillnaden med vegegel och gelatinblad är att gelatinbladen ska blandas i den varma vätska och vegegel i kall och det ska kokas upp under omrörning. 

 

Pannacotta cheesecake
Pannacotta cheesecake-mango och lime
Pannacotta cheesecake-mango och lime. Zofias kök

10 -12bitar

30 min + 4-5 tim

INGREDIENSER

ANNONS:

Edit Template

        Botten:

  • 20 st digestivekex ( ca 200 g)
  • 75 g smör, smält


    Pannacotta:

    • 4 dl vispgrädde (40%)
    • 1 dl strösocker
    • 2 påse vego gel eller 5 gelatinblad
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 3 dl gräddfil (12 %)
    • Saft + skal av 2-3 lime (ca 1 dl lime)

       

    Mango-vit choklad 

    • 250 g fryst mango eller färsk 
    • 2 msk citronsaft 
    • 150 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR

STEG 1: 

Botten:  Fodra en springform ( 24 cm i diameter) med bakplåtspapper botten och sidor av formen.  

STEG 2:
Smält smöret. Mixa digestivekexen till fina smulor. Blanda smulorna med smör. Tryck ut kexsmulor ordentligt i botten av en formen. Ställ formen i kylen under tiden du kokar pannacotta.

STEG 3:

Pannacotta: Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och vegegel i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gräddfil lite åt gången. Rör sedan ner även finriven limeskal  och limesaft. ( Om du ska använda gelatinblad-  blötlägg dem i iskallt vatten i ca 5 min innan du ska blanda de i det varma pannacotta). 

STEG 4:

Häll  pannacotta-blaningen över pajskalet och ställ i kylen för att stelnar, det tar ca 4- 5 timmar men helst över natten. 

STEG 5:

Mango-spegel. Tinna upp mango och mixa slät med stavmixer. Häll mangopurén i en kastrull, tillsätt citronsaft och koka upp på låg värme. Grovhacka den vita chokladen och rör ner i den varma mangopurén. Rör tills allt choklad är smält. 

STEG 6:
Häll  mangopuré och chokladen över pannacotta och ställ tillbaka i kylen för att stelna ca 1 timme. Det går även bra att förbereda i förväg och frysa in (täcka ordentlig formen med plastfolie). Låt sedan tina upp i kylskåpet innan serveringen.

STEG 7:
Garnera med vit choklad, strössel och citronmeliss. 

ANNONS:

Edit Template

Du kanske också gillar

Pannacotta cheesecake med passionsfrukt & vit choklad
Nougat cheesecake Zofias kök
Frozen Blåbärscheesecake
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten.
Mango- vit choklad & limecheesecake
Mango, vit choklad och passionsfrukt- cheesecake
Ferrero Rocher cheesecake
Bakad cheesecake med dulce de leche
Pannacotta cheesecake med vit choklad
Lotus Biscoff cheesecake
Key lime pie
Cheesecake med lemoncurd
Bakad cheesecake med pistagekräm
Oreo Cheesecake
Rafaello cheesecake -Zofias kök
Lemoncurd
Jordgubb-och vit chokladcheesecake
Crème brûlée cheesecake
choklad-pajj
Banoffepaj
Pannacotta cheesecake
Chokladcheesecake
Pannacotta cheesecake med vit chokad & passionsfrukt
choklad-pajj
Raffaello cheesecake

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.