26 mars 2024

Pannacotta cheesecake

Pannacotta cheesecake med smak av lime, mango & vit choklad.  Älskar ni  syrliga desserter, då är denna pannacotta till dig. Desutom är den superenkel att göra och det går jättebra att förbereda i förväg och frysa in. 

Jag har använt vegegel men skulle du använda gelatinblad läs steg 3 i recept beskrivningen. Det som är skillnaden med vegegel och gelatinblad är att gelatinbladen ska blandas i den varma vätska och vegegel i kall och det ska kokas upp under omrörning. 

 

Pannacotta cheesecake
Pannacotta cheesecake-mango och lime
Pannacotta cheesecake-mango och lime. Zofias kök

10 -12bitar

30 min + 4-5 tim

INGREDIENSER

ANNONS:

Edit Template

        Botten:

  • 20 st digestivekex ( ca 200 g)
  • 75 g smör, smält


    Pannacotta:

    • 4 dl vispgrädde (40%)
    • 2 msk strösocker
    • 2 påse vego gel eller 5 gelatinblad
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 3 dl gräddfil (12 %)
    • Saft + skal av 2-3 lime (ca 1 dl lime)

    Mango-vit choklad 

    • 250 g fryst mango eller färsk 
    • 2 msk citronsaft 
    • 150 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR

STEG 1: 

Botten:  Fodra en springform ( 24 cm i diameter) med bakplåtspapper botten och sidor av formen.  

STEG 2:

Smält smöret. Mixa digestivekexen till fina smulor. Blanda smulorna med smör. Tryck ut kexsmulor ordentligt i botten av en formen. Ställ formen i kylen under tiden du kokar pannacotta.

STEG 3:

Pannacotta: Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och vegegel i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gräddfil lite åt gången. Rör sedan ner även finriven limeskal  och limesaft. ( Om du ska använda gelatinblad-  blötlägg dem i iskallt vatten i ca 5 min innan du ska blanda de i det varma pannacotta). 

STEG 4:

Häll  pannacotta-blaningen över pajskalet och ställ i kylen för att stelnar, det tar ca 4- 5 timmar men helst över natten. 

STEG 5:

Mango-spegel. Tinna upp mango och mixa slät med stavmixer. Häll mangopurén i en kastrull, tillsätt citronsaft och koka upp på låg värme. Grovhacka den vita chokladen och rör ner i den varma mangopurén. Rör tills allt choklad är smält. 

STEG 6:
Häll  mangopuré och chokladen över pannacotta och ställ tillbaka i kylen för att stelna ca 1 timme. Det går även bra att förbereda i förväg och frysa in (täcka ordentlig formen med plastfolie). Låt sedan tina upp i kylskåpet innan serveringen.

STEG 7:
Garnera med vit choklad, strössel och citronmeliss. 

ANNONS:

Edit Template

Du kanske också gillar

Raffaello cheesecake
Bakad cheesecake med pistagekräm
Oreo Cheesecake
Frozen Blåbärscheesecake
Pannacotta cheesecake med vit chokad & passionsfrukt
Mango, vit choklad och passionsfrukt- cheesecake
Banoffepaj
Rafaello cheesecake -Zofias kök
Chokladcheesecake
Lotus Biscoff cheesecake
Pannacotta cheesecake med vit choklad
Cheesecake med lemoncurd
choklad-pajj
Ferrero Rocher cheesecake
Jordgubb-och vit chokladcheesecake
Pannacotta cheesecake
choklad-pajj
Nougat cheesecake Zofias kök
Mango- vit choklad & limecheesecake
Lemoncurd
Key lime pie
Bakad cheesecake med dulce de leche
Pannacotta cheesecake med passionsfrukt & vit choklad
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten.
Crème brûlée cheesecake

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here