Pannacotta cheesecake med smak av lime, mango & vit choklad. Älskar ni syrliga desserter, då är denna pannacotta till dig. Desutom är den superenkel att göra och det går jättebra att förbereda i förväg och frysa in.
Jag har använt vegegel men skulle du använda gelatinblad läs steg 3 i recept beskrivningen. Det som är skillnaden med vegegel och gelatinblad är att gelatinbladen ska blandas i den varma vätska och vegegel i kall och det ska kokas upp under omrörning.
ANNONS:
Botten:
Pannacotta:
Mango-vit choklad
STEG 1:
Botten: Fodra en springform ( 24 cm i diameter) med bakplåtspapper botten och sidor av formen.
STEG 2:
Smält smöret. Mixa digestivekexen till fina smulor. Blanda smulorna med smör. Tryck ut kexsmulor ordentligt i botten av en formen. Ställ formen i kylen under tiden du kokar pannacotta.
STEG 3:
Pannacotta: Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och vegegel i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gräddfil lite åt gången. Rör sedan ner även finriven limeskal och limesaft. ( Om du ska använda gelatinblad- blötlägg dem i iskallt vatten i ca 5 min innan du ska blanda de i det varma pannacotta).
STEG 4:
Häll pannacotta-blaningen över pajskalet och ställ i kylen för att stelnar, det tar ca 4- 5 timmar men helst över natten.
STEG 5:
Mango-spegel. Tinna upp mango och mixa slät med stavmixer. Häll mangopurén i en kastrull, tillsätt citronsaft och koka upp på låg värme. Grovhacka den vita chokladen och rör ner i den varma mangopurén. Rör tills allt choklad är smält.
STEG 6:
Häll mangopuré och chokladen över pannacotta och ställ tillbaka i kylen för att stelna ca 1 timme. Det går även bra att förbereda i förväg och frysa in (täcka ordentlig formen med plastfolie). Låt sedan tina upp i kylskåpet innan serveringen.
STEG 7:
Garnera med vit choklad, strössel och citronmeliss.
ANNONS: