Key lime pie

| AUGUSTI 13, 2020

Fräsch, len och krämigt med mycket smak av lime,  serveras med härligt Italien maräng eller lättvispad grädde.

Ca 8-9 bitar

40 min

Ingredienser:

 

 

Pajskal

  • 100 g smör
  • 15 st digestivekex
  • 2 msk strösocker

Fyllning

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
  • Limesaft av 3 st (ca 1 dl)
  • Limskal från 2 st1 dl  lime ( fint riven)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor + 2 ägg

Gör så här:

  1. Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med i en bunke. Rör ner äggulorna och äggen. Rör försiktigt ihop till en slät smet. Låt stå och dra i 30 min.
  2. Värm ugnen på 175 grader.
  3. Pajskal: Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret i mikro eller i en kastrull och blanda ihop med kexsmulor.
  4. Tryck ut smulblandningen i en pajform 24 cm i diameter, och upp till kanten.
  5. Grädda pajskalet i 10 minuter.
  6. Ta tu pajskalet. Sila ner fyllningen i pajskalet, jämna till ytan och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  7. Låt pajen svalna helt och sedan stå i kylen i minst 2 timmar.
  8. Servera pajen med lättvispad grädde eller italienska maräng och strö över lite rivet limeskal.

Italiensk maräng

Ingredienser:

  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 1 nypa salt

Gör såhär:

  1.  Koka socker och vatten till 122 grader.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett skum.
  3. Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng. Fortsätt därefter att vispa med lägre hastighet tills marängen helt svalnat.

  

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.