20 dec 2023

Parmesanpotatis 

Potatis i alla dessa formen! Som vi kanske har redan märkt älskar jag potatis men jag gilla att smaksätta mina potatis. Den här gången har jag parmesanost, vitlök och dragon. Blev  riktigt gott. 

 

Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.

4 port

40 min

INGREDIENSER

 

  • 1 kg potatis, fast
  • 3-4 st vitlöksklyftor 
  • ½ dl olivolja 
  • 100 g parmesan, riven 
  • 1 tsk flingsalt
  • 1-2 krm svartpeppar, nymald 
  • 1 tsk dragon, torkad 

GÖ SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor.
  3. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar.
  4. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra.
  5. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken.
  6. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
  7.  

ANNONS:​

Edit Template

Du kanske också gillar

tsatsiki Zofias kök
Glaserade morötte Zofias kök
Vattenmelonsalad med jordgubbar
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Tonfiskröra Zofias kök
Indiskt ris -Zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
potatisbullar med ost och panko.
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Brushetta zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Krämig potatisgratäng
Pizza på potatis
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Små cheesecake
snabb bearnaisesås
Pizzabrös zofias kök
potatissallad med purjolök Zofias kök
Jasminris-till asiatiska matträtter
Smördegspaj med kantareller
Fluffigt ris Zofias kök
kryddiga klyftpotatis
Grönkålsröra med ädelost
brysselkål med parmesanost och panko
Inbakad getost i filodeg
entrecôte
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Tandoori kycklingspett
potatissallad Zofias kök
Curry kycklingröra

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.