kålsallad

12 nov 0223

Krispig kålsallad till julbordet med vackra färger. Sallad passar på vilket buffébord som helst – krispiga grönsaker varvade med sött äpple och en sötsyrlig dressing, ett fräsch, gott och vackert tillbehör som passar till allt. 

6-8 port

15-20 min

INGREDIENSER

  • 300 g vitkål
  • 300 g rödkål 
  • 125 g grönkål 
  • 2-3 lagom stora morötter
  • 1 grön äpplen 
  • 2-3 st gulbetor
Dressing:
  • Saften från 1 citron
  • Saften från 1 apelsin
  • 1 msk röd vinäger
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 vitlökskliytor 
  • 1 msk flytande honung
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • ca 1 dl valnötter till topping 

GÖR SÅ HÄR

  1. Förberedda alla grönsaker genom att strimla vitkål, rödkål och grönkål. Skala morötterna och  gulbetor och tunt. Tärna äpplet. Lägg allt i en stor salladsskål.
  2. Dressingen: Blanda citronsaft, apelsinsaft, röd vinäger, olivolja, riven eller pressad vitlöken och flytande honung i en separat skål. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  3. Häll dressingen över grönsakerna. Blanda noggrant (massera gärna med händerna då kålen får mer smak). Låt salladen stå i kylen i minst 15-20 minuter.
  4. Toppa med grovhackade valnötter innan servering.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.