Parmesan Rostad blomkål

14 juli 0223

Parmesan Rostad blomkål som lyxigt tillbehör eller servera som jag har gjort, har smaksatt crème fraiche med färska örter, citron och chilifrukt.

Passar perfekt att servera som tillbehör till grillat eller ät som det är.

4 port

30-35 min

INGREDIENSER

 

    •  1 liten blomkål (ca 250 g)
    •  1/2 dl olivolja
    • 1 tsk chilipulver
    •  1 tsk oregano
    •  1 tsk chili flakes
    •  1 tsk salt
    •  1/2 tsk peppar
    •  100 g finriven parmesan

    Smaksatt creme fraiche:

    • 3 dl creme fraiche
    • 1 nypa chili Flicks
    • 1-2 msk finhackad persilja
    • 1-2 finhackad dill
    • Salt och peppar
    •  2 msk pressad citronsaft

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär blomkålen i mindre bitar.
  3. Häll oljan i en bunke blanda samtliga kryddor. Lägg kålen i bunken och massera med händerna så kryddor kommer in ordentligt.
  4. Ringla över olja på en plåt, fördela riven parmesanost. Lägg ner blomkålen och rosta mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svara lite.
  5. Smaksatta creme fraîche: Häll creme fraîche i en stor serveringsfat. Blanda ner finhackad persilja, dill och chili frukt. Riv ner vitlöken och pressa citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Lägg på den svalna blomkålen och toppa med mera persilja, dill, och njut! Strö över lite chiliflakes för extra sting.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.