5 maj 0223

Recept på:

Spetskålssallad

 

Krämig och fantastiskt god sallad som passar till det mesta. 

4 port

15 min

INGREDIENSER

  • ca 1 kg spetskål 
  • 1 dl sweet chili
  • ca 1 dl majonnäs
  • 1.5 msk japansk soja (den ljusa sojan)
  •  2 msk sesamolja
  • Salt & svartpeppar 
  •  2 msk sesamfrön, rostade 
  • 2 msk solrosolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Strimla eller skylla kålen tunt och lägg i ett stort skål.
  2. Blanda majonnäs, sweet chili, sesamolja, salt och peppar.
  3. Häll över dressingen och blanda väl med kålen Ställ i kylen en stund innan det serveras. 

Du kanske också gillar

Pizzabrös zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
kryddiga klyftpotatis
Krämig potatisgratäng
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
potatissallad Zofias kök
Glaserade morötte Zofias kök
Smördegspaj med kantareller
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Små cheesecake
snabb bearnaisesås
Fluffigt ris Zofias kök
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Brushetta zofias kök
brysselkål med parmesanost och panko
Tonfiskröra Zofias kök
potatissallad med purjolök Zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
tsatsiki Zofias kök
Tandoori kycklingspett
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Jasminris-till asiatiska matträtter
Indiskt ris -Zofias kök
entrecôte
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Pizza på potatis
Inbakad getost i filodeg
Curry kycklingröra
Grönkålsröra med ädelost

Recept som kommer få dig lyckas i köket.