5 maj 0223

Recept på:

Spetskålssallad

 

Krämig och fantastiskt god sallad som passar till det mesta. 

4 port

15 min

INGREDIENSER

  • ca 1 kg spetskål 
  • 1 dl sweet chili
  • ca 1 dl majonnäs
  • 1.5 msk japansk soja (den ljusa sojan)
  •  2 msk sesamolja
  • Salt & svartpeppar 
  •  2 msk sesamfrön, rostade 
  • 2 msk solrosolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Strimla eller skylla kålen tunt och lägg i ett stort skål.
  2. Blanda majonnäs, sweet chili, sesamolja, salt och peppar.
  3. Häll över dressingen och blanda väl med kålen Ställ i kylen en stund innan det serveras. 

Du kanske också gillar

Brushetta zofias kök
Curry kycklingröra
Grönkålsröra med ädelost
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Pizzabrös zofias kök
Krämig potatisgratäng
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Pizza på potatis
snabb bearnaisesås
brysselkål med parmesanost och panko
potatissallad med purjolök Zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Indiskt ris -Zofias kök
Fluffigt ris Zofias kök
Glaserade morötte Zofias kök
Små cheesecake
Inbakad getost i filodeg
Tandoori kycklingspett
kryddiga klyftpotatis
Tonfiskröra Zofias kök
tsatsiki Zofias kök
Smördegspaj med kantareller
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
potatisbullar med ost och panko.
Vattenmelonsalad med jordgubbar
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
entrecôte
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Jasminris-till asiatiska matträtter
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
potatissallad Zofias kök

Recept som kommer få dig lyckas i köket.