Tacopaj

7 nov 2023

En superenkel och galet god tacopaj som du bara måste prova! Perfekt att laga en tacopaj på tacorester. Om du hellre föredrar att använda färdig pajdeg så går det jättebra.  

4 port

30-35 min

INGREDIENSER

Pajskal:

  • 5 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • 2-3 msk vatten   
  • 1 tsk salt 

Fyllning: 

  • 400 g köttfärs
  • 1 burk salsa 
  • 1 burk majs 
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tomat, tärnad

    Topping: 

  • 2 dl g riven ost
  • 2,5 dl creme fraiche 
  • 1 burk nacho cheese
  • Nacho chips, till topping 
  • Några jalapeno, inlagd ( hoppa över om du inte gilla stark)

GÖR SÅ HÄR

  1. Pajskal- Arbete samma alla  ingredienser till en formbar deg. Plasta in och ställ i kylen under tiden du  förbereder fyllningen.
  2. Skala och hacka finlöken. Kärna ur och  tärnor paprika.
  3. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt salsa, majs, tacokryddan, och vatten. Banda väl.
  4.  Tillsätt paprika och lök. Låt det koka i några minuter. Ställ sedan åt sidan. 
  5.  Sätt  ugnen på 200 grader under och- övervärme. 
  6. Lägg degen på en lätt mjölat bakplåtspapper och kavla till en rund cirkel ca 30 cm i diameter. 
  7. Tryck ut sedan degen i en pajform längst med kanterna ( jag har använt 24 cm i diameter ). 

  8. Häll i köttfärs- blandningen i pajdegen. Lägg några tomatskivor på, klicka på nacho cheese och krossa några nachochips och 
  9.  Bland ihop  creme fraiche  och riven ost. Fördela sedan på pajen. Grädda i ca 20-25 minuter, eller tills pajen är gyllenbrun och osten smält.
  10. Ta ut pajen och låt den svalna 10 min innan serveringen. 
  11. Servera med en god sallad och njut av din tacopajen! 
  1.  

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.