Färskostfyllda auberginerullar

29 juli 0223

Fyll aubergineskivor med en färskoströra och nötter. Så gott som tilltugg eller en del av din buffé.  Färskoströra kan du även använda till någon annan om du inte gillar auberginer. Du kan äta t.ex. med kex på en ostbricka eller fyll  frasiga smördegsskålar.

 

4 port

25 min

INGREDIENSER

 

    • 2 st auberginer
    • 1 nypa salt 
    • Ca 1 dl olja till stekning 

     

    Fyllning:

    • 200 g färskost
    • ½ dl valnötter
    • ½ dl mandel  
    • 20 g bladpersilja
    • 1 salladslök  
    • Skal och saft av ½ citron 
    • Salt & peppar 
    • 1 krm chiliflakes 

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor på längden. Salta och låt stå i ca 5 minuter. Torka sedan av auberginen med hushållspapper för att få bort vätska.
  2. Stek dem i omgångar i olja  i en stekpanna på båda sidor till gyllene. Lägg dem sedan på en hushållspapper. 
  3. Fyllning: Rosta valnöttet i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna och grovhacka sedan.  
  4. Lägg färskost på en stor skål. Finhacka persilja och salladslök, riv citronskal och pressa citronsaft. Blanda ner. med färsost. Tillsätt  nötter, salta och peppra. Blanda allt.  
  1. Lägg auberginen på en skärbräda och lägg på färskost blandningen och rulla ihop till en rulle. Fortsätt sedan tills alla aubergineskivor är rullade. Ställ i kylen om det inte serveras direkt. 

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.