Lotus Biscoff cheesecake

2 Juli 2023

Varje tugga av denna cheesecake är en upplevelse i munnen, man kan inte sluta äta, den bara smälter i munnen, en blandning av pepparkaka och kola smak. Ni måste bara testa om ni inte har gjort det innan. Jag tror dock att jag är sist på tåget att baka  den här cheesecake,  jag har sett den typ överallt, men nu inser jag vad jag har missat. 

Lotus Biscoff spread finns att köpa lite överallt bland annat på ICA Maxi, Willy och City Gross.  

8-10 bitar

1 tim

Botten:

  • 1 pack Lotus-kex
  • 50 g smör, smält

Fyllning:

  • 300 g färskost
  • 4 dl vispgrädde (40%)
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl Lotus Biscoff spread 

Garnering:

  • ½ burk Lotus Biscoff spread 
  • ca 2-3 msk Lotus-kexsmulor 


    GÖR SÅ HÄR:

    1. Klä en springform  20-22 cm i diameter med bakplåtspapper, botten och längs med sidor (pensla formen med smält  smör så pappret ska sitta bättre).
    2. Mixa kexen till fina smulor i matberedare. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulor en massa.
    3. Tryck ut kex- smulor i botten av formen med  hjälp baksidan av ett glas eller deciliter. Ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
    4. Vispa färskost, vispgrädde, vaniljsocker och florsocker, tjockt och krämigt konsistens. Tillsätt Biscoff spread och fortsätt att vispa så att allt blandas in. 
    5. Häll ut fyllningen i formen i ett i  jämnt lager. Ställ i kylskåpet för att stelna under tiden 30-45 min.
    6. Lägg Lotus Biscoff spread i ett skål och värm upp i mikron ca 30 sek. Ta ut rör om, låt svalna lite. Häll sedan över cheesecake och fördela jämnt med en sked. Strö över runt med kanten med kexsmulor. 
    7. Ställ tillbaka formen i kylen för att stelna.  

    1. Det går även jättebra att  frysa in cheesecake, tinna sen i kylskåpet över natten innan serveringen. 

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.