Ingredienser:
- Ca 20 st digestivekex
- 100 g smör, smält
- 300 g philadelphiaost, naturell
- Lime saft + skal av 2 st lime
Mango gelé
- 250 g mango, fryst tärnad
Gör så här:
- Börja med att smälta smöret och låt svalna.
- Mixa digestivekexen till fint smul i en matberedare, tillsätt smöret och mixa tills det blandats väl.
- Klä en springform med löstagbar kant, 22 cm. (se videon HÄR hur jag täcker formen).
- Tryck ut kexsmulor i formen, använd baksidan av en matsked och tryck längst med kanten. Ställ in formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
- Hacka chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad eller mikro (några sekunder). Lår sedan svalna.
- Vispa färskost, vispgrädde, vaniljsocker och florsocker i en stor bunke. Vispa till en krämig smet ( ganska fast). Tillsätt limesaft under, riv limeskal och blanda ner i smeten. Och slutligen vänd ner den smälta chokladen och vänd försiktig.
- Häll smeten över kexsmulor och täck över med plastfolie och ställ i kylen för att stelna det tar ca. 1 timmar.
- Mango gelé: Koka upp vatten, socker och mango på låg värme. Låt puttra en stund så bitarna hinner tina. Ta bort kastrullen från plattan.
- Mixa mango slät med en stavmixer eller matberedare.
- Lös upp vego gelen med lite vatten och rör ned dem i den varma mango. Sila mangopuré genom en sil för att få bort ev. bitar av mango. Låt sedan svalna en stund.
- Häller över mango såsen på cheesecake. Ställ tillbaka cheesecake i kylen, det tar ca 2 timme för att ställa, (helst över natten så den hinner sätta sig ordentligt).
Det går även bra att frysa in cheesecake sedan tina i kylen över natten.