Mango- vit choklad & limecheesecake

MARS 13, 2021

En fantastiskt god, krämig och len med sötma av vit choklad, mango och syrlighet från lime, perfekt cheesecake att förbereda i förväg och frysa. Cheesecake är fri från gelatin.

10-12 st

1 tim

Ingredienser:
  • Ca 20 st digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 300 g philadelphiaost, naturell
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Lime saft + skal av 2 st lime
  •  200 g vit choklad

Mango gelé

  • 250 g mango, fryst tärnad
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 påse vegegel

Gör så här:

  1. Börja med att smälta smöret och låt svalna.
  2. Mixa digestivekexen till fint smul i en matberedare, tillsätt smöret och mixa tills det blandats väl.
  3. Klä en springform med löstagbar kant, 22 cm. (se videon  HÄR hur jag täcker formen).
  4. Tryck ut kexsmulor i formen, använd baksidan av en matsked och tryck längst med kanten. Ställ in formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  1. Hacka chokladen i mindre bitar och smält den  över ett vattenbad eller mikro (några sekunder). Lår sedan svalna.
  2. Vispa färskost, vispgrädde, vaniljsocker och  florsocker i en stor bunke. Vispa till en krämig smet ( ganska fast). Tillsätt limesaft under, riv limeskal och blanda ner i smeten. Och slutligen vänd ner den smälta chokladen och vänd försiktig.
  3. Häll smeten över kexsmulor och täck över med plastfolie och ställ i kylen för att stelna det tar ca. 1 timmar.
  4. Mango gelé: Koka upp vatten, socker och mango på låg värme. Låt puttra en stund så bitarna hinner tina. Ta bort kastrullen från plattan.
  5. Mixa mango slät med en stavmixer eller matberedare.
  6. Lös upp vego gelen med lite vatten och rör ned dem i den varma mango.   Sila mangopuré genom en sil för att få bort ev. bitar av mango. Låt sedan svalna en stund.
  7. Häller över mango såsen på cheesecake. Ställ tillbaka cheesecake i kylen,  det tar ca 2 timme för att ställa, (helst över natten så den hinner sätta sig ordentligt).

Det går även bra att frysa in cheesecake sedan tina i kylen över natten.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.