Nutellabullar

FEBRUARI 15, 2022

Saftiga och fantastiskt Nutellabullar. Barnsligt goda nuttelabulla. Alltså, en riktigt saftig choklad bulle och med en kopp kaffe är något av det godaste jag vet!

10-12 Stora bullar

60 Min

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, rumstempererad
  • 7, 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg, till pensling

Fyllning:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl Nutella eller hasselnötskräm 

Topping:

  • Mandelspån
  • Hasselnötter
  • 1 ägg, till pensling

Sockerlag:

  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och häll ner mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och ägget. Blanda ner hälften av mjölet och kör ihop degen i en köksassistent eller förhand. 
  2. När degen har gått ihop tillsätt  rumstempererat smör, lite i taget. Arbeta in resten av mjölet och tillsätt saltet.
  3.  Knåda i ca 10 minuter med maskin på låg hastighet och lite längre om du baka degen för hand.
  4. Ta upp  degen på ett lätt mjölat bord och låt degen vila 30 minuter.
  5. Kavla ut degen till en stor rektangel 30×40 cm platta.
  6. Blanda ihop Nutella och smör (smöret ska vara mjuk). Bred ut fyllningen och vik degen två gånger från den långa sida. Kavla lite lätt för att jämna ut.
  7. Skär 3 cm tjocka remsor med kortsidan och skär sedan ett snitt mitten av remsan( så det ser ut som en ”byxben” se bild nedan). Tvinna remsor och snurrar ihop till en knut med ändarna nedåt.
  8. Lägg bullar på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme, det beror på hur varm det är i ditt kök.
  9.  Sockerlag: Koka vatten och socker i en kastrull till en sirap. Ställ åt sidan.
  10. Värm ugnen på 225 grader.
  11. Pensla bullarna med lättvispad ägg och strö på hasselnötter och några med mandelspån.
  12. Grädda i ca 10-12 minuter eller tills de få en fin gyllenbrun färg.
  13. Pensla bullar direkt kommit ur från ugnen, med sockerlag. Då får bullarna en fin glans och behåller saftigheten.

ANONNS:

Edit Template

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.