Saftiga Järpar

FEBRUARI 24, 2021

Saftiga och smakrika järpar. Dessa lättlagade biffar passar så bra att servera med gräddsås och kokt potatis.

6 Proportioner

30 Min

INGREDIENSER

  • 1 kg nötfärs ( fetthalt 20 %)
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk 
  • 1 ägg
  • 2 msk kalvfond 
  • 1 msk senap
  • 1 gul lök, finriven
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vegeta 
  • 2 tsk grillkrydda 
  •  Svartpeppar 
  • Smör & olja till stekning 

ANNONS:​

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och finhacka löken. Stek på svag värme  tills den börjar få färg utan att den bränns
  2. Blanda ströbröd, mjölk, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla några minuter.
  3. Lägg färsen i en bunken och övriga kryddor. Tillsätt den stekta löken och blanda väl allt.
  4. Forma till avlånga järpar och stek snabbt på båda sidor i olja och smör på hög värme så att de får stekyta ( biffar tillagas klart i ugnen). Lägg dem i en ugnsform. Sätt in i nederdelen av ugnen på 175  grader ca 15-20 minuter.

ANONNS:

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.