Supergod och superenkel. Allt i en form och gratinera, smakrik pastagratäng på ca 30 min. Perfekt att laga denna pastagratängen om det blir tacos rester kvar från helgen och förvandla till en helt ny maträtt.
4 Proportioner
30 Min
INGREDIENSER
400 g nötters
200 g pasta ( ½ pack)
2 msk olja till stekning
1 fp taco mix krydda (28 g)
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 burk krossade tomater
1/2 röd lök, hackad
1 burk majs
2 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde
3 dl kokt vatten
1 grönsaksbuljong
200 g ost, riven
1 jalapeño
1 röd chili
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp en stekpanna över medelvärme. Tillsätt köttfärs och stek tills den är genomstekt. Tillsätt taco mix krydda. Salta och peppra efter smak. Ställ åt sidan.
Skala löken och finhacka. Hacka chili och jalapeño.
Ta fram en ugnssäker. Tillsätt krossade tomater, okokt pasta, köttfärsen, majs, crème fraiche, grädde. Koka vatten och lös upp buljongen. Häll sedan över pastan.
Strö över riven ost, och toppa med chili och jalapeño.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter eller tills pastan är klar. Servera direkt och njut av en härligt gratinerad tacospasta med en klick gräddfil.