DECEMBER 28, 2020

Recept på:

Baklava

Baklava är väldig populärt  i Balkan, Turkiet och Mellanöstern  och man kan göra på så många olika sätt med olika fyllningar och former. Jag personlig gillar valnötter och toppad med pistagenötter. I Balkan länder serveras baklava på varenda café typ som kanelbullar här i Sverige.

Till er som inte vet vad baklava är- baklava görs på färsk filodeg, fylld med olika sorters nötter och doppad i sockerlag, man kan säga att den är väldig sött.

Ca 15 St

45 Min

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

ANONNS:

Du kanske också gillar

Krämig potatisgratäng
Glaserade morötte Zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
tsatsiki Zofias kök
potatissallad Zofias kök
Inbakad getost i filodeg
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Tonfiskröra Zofias kök
Brushetta zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
Pizza på potatis
Pizzabrös zofias kök
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
snabb bearnaisesås
Fluffigt ris Zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Smördegspaj med kantareller
Små cheesecake
brysselkål med parmesanost och panko
kryddiga klyftpotatis
Curry kycklingröra
Tandoori kycklingspett
turkisk bulgursallad -zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Jasminris-till asiatiska matträtter
Indiskt ris -Zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
potatissallad med purjolök Zofias kök
entrecôte

Recept som kommer få dig lyckas i köket.