Edit Template

DECEMBER 28, 2020

Recept på:

Baklava

Baklava är väldig populärt  i Balkan, Turkiet och Mellanöstern  och man kan göra på så många olika sätt med olika fyllningar och former. Jag personlig gillar valnötter och toppad med pistagenötter. I Balkan länder serveras baklava på varenda café typ som kanelbullar här i Sverige.

Till er som inte vet vad baklava är- baklava görs på färsk filodeg, fylld med olika sorters nötter och doppad i sockerlag, man kan säga att den är väldig sött.

Ca 15 St

45 Min

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

ANNONS:​

Du kanske också gillar

Krämig potatisgratäng
entrecôte
brysselkål med parmesanost och panko
Tonfiskröra Zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Små cheesecake
Ugnsrostad potatis Zofias kök
kryddiga klyftpotatis
potatissallad Zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
Tandoori kycklingspett
snabb bearnaisesås
Jasminris-till asiatiska matträtter
Pizza på potatis
tsatsiki Zofias kök
Brushetta zofias kök
potatissallad med purjolök Zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Fluffigt ris Zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Smördegspaj med kantareller
Pizzabrös zofias kök
Hemgjorda tunnbrödskex
Indiskt ris -Zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Inbakad getost i filodeg
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Curry kycklingröra
Glaserade morötte Zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.