Hallomuffins med vit choklad

7 juli 2020

Lättbakad och fantastiskt goda hallonmuffins med vit choklad. Dessa muffins  går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram när du blir sugen 

Tips! Värm upp muffins några sekunder i mikro eller ugnen då chokladen smälter lite gran. 

 

10 port

20 -25min

INGREDIENSER

 

 
Ingredienser:
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl raps eller solrosolja
  • 1 dl créme fraîche 34 %
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl frysta hallon
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Fyll en muffinsform med pappersformar.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en bunke. Tillsätt olja under vispning samt crème fräsch.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten, och vänd ihop alla till en klumpfri smet.
  4. Grovhacka chokladen och blanda ner i smeten (spara en liten del för att strö över).
  5. Fyll muffinsformar till hälften ca 0.5 dl smet. Fördela hallonen i smet ( tryck in hallonen) och strö den hackade chokladen på.
  6. Grädda i ca 20-25 minuter. Låt svalna i formen.

Tips: Frys in om du inte vill äta upp alla på en gång.

 

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.