6 sep 2020

Recept på:

Cupcakes med citronfrosting

Nu är det blåbärs säsong man får passa på att baka mycket  med blåbär, dessa cupcakes  är så smarriga och superenkla att göra. 

Tips! Viktigt att smöret och färskost är rumsvarmt när du ska göra din frosting. 

12 st

30-35 min

INGREDIENSER

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl olja  (t.ex raps eller solrosolja )
  • 1 dl naturell yoghurt (3%)
  • 2,5 dl blåbär ( jag har använt färska med det går bra med frysta)


    Citronfrosting:
  • Saft och zest av 1 citron
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl florsocker
  • 200 g färskost

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Fyll muffinsformar i en muffinsplåt.
    3. Vispa ägg och socker länge tills det är riktigt vitt och pösigt.
    4. Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta sedan ner i äggsmeten och vänd försiktigt.
    5. Tillsätt yoghurt, olja och citronzest och -saft och rör om till en klumpfri smet.  Sist blanda du i blåbär ( ska du använda frysta, tina innan)
    6. Fyll formarna ungefär till  del 3/4 och grädda i ca 15 minuter.
    7. Ställ muffins på ett galler och låt dem svalna helt.
    8. Citronfrosting: Vispa smöret tillsammans med florsocker tills det blir vitt och fluffigt, cirka 5 min.
    9. Tillsätt färskost och vispa tills du har en blank och fin frosting. I slutet av vispningen, blanda ner citronsaften under vispning, lite åt gången.
    10. Gör hål i cupcakes för att frostingen ska komma i mellan. Fyll sedan en spritspåse med tyll och spritsa valfritt dina cupcakes.
    11. Servera gärna rumsvarma för smarrigare frosting.

Du kanske också gillar

Inbakad getost i filodeg
Brushetta zofias kök
kryddiga klyftpotatis
Glaserade morötte Zofias kök
Jasminris-till asiatiska matträtter
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
potatisbullar med ost och panko.
potatissallad med purjolök Zofias kök
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Tonfiskröra Zofias kök
Smördegspaj med kantareller
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Indiskt ris -Zofias kök
Krämig potatisgratäng
Små cheesecake
Pizza på potatis
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Pizzabrös zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
tsatsiki Zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
potatissallad Zofias kök
Tandoori kycklingspett
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Curry kycklingröra
snabb bearnaisesås
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
brysselkål med parmesanost och panko
Fluffigt ris Zofias kök
entrecôte

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.