Cupcakes med citronfrosting

6 sep 2020

Nu är det blåbärs säsong man får passa på att baka mycket  med blåbär, dessa cupcakes  är så smarriga och superenkla att göra. 

Tips! Viktigt att smöret och färskost är rumsvarmt när du ska göra din frosting. 

12 st

30-35 min

INGREDIENSER

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl olja  (t.ex raps eller solrosolja )
  • 1 dl naturell yoghurt (3%)
  • 2,5 dl blåbär ( jag har använt färska med det går bra med frysta)


    Citronfrosting:
  • Saft och zest av 1 citron
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl florsocker
  • 200 g färskost

Gör såhär:

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Fyll muffinsformar i en muffinsplåt.
    3. Vispa ägg och socker länge tills det är riktigt vitt och pösigt.
    4. Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta sedan ner i äggsmeten och vänd försiktigt.
    5. Tillsätt yoghurt, olja och citronzest och -saft och rör om till en klumpfri smet.  Sist blanda du i blåbär ( ska du använda frysta, tina innan)
    6. Fyll formarna ungefär till  del 3/4 och grädda i ca 15 minuter.
    7. Ställ muffins på ett galler och låt dem svalna helt.
    8. Citronfrosting: Vispa smöret tillsammans med florsocker tills det blir vitt och fluffigt, cirka 5 min.
    9. Tillsätt färskost och vispa tills du har en blank och fin frosting. I slutet av vispningen, blanda ner citronsaften under vispning, lite åt gången.
    10. Gör hål i cupcakes för att frostingen ska komma i mellan. Fyll sedan en spritspåse med tyll och spritsa valfritt dina cupcakes.
    11. Servera gärna rumsvarma för smarrigare frosting.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.