Edit Template

30 juni 2025

Saftiga brownies med

chokladganache

Saftiga brownies med chokladganache & hint av espresso.

Den här brownies är allt man vill att en brownie ska vara – saftiga, rika på chokladsmak och med en lätt touch av espresso som höjer chokladen smaken. Kaffe i bakverk fungerar som en smakförstärkare och ger djup smak utan att ta över.

Toppade med en len och krämig chokladganache blir de nästan som en chokladtryffel i brownie förpackning. Perfekta att förbereda dagen innan,

de blir bara godare när de får stå och gotta till sig .





brownies
Saftiga brownies

ANNONS:

Edit Template

6 port

50-60 min

INGREDIENSER

Brownie:

  • 200 g smör
  • 100 g mörk eller ljus choklad (ca 55%)
  • 1 krm salt
  • 1 espresso shot eller 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  •  1 dl kakao

Chokladganache:

    • 200 g mörk eller ljus choklad
    • ¾ dl vispgrädde
    • 25 g smör
    •  1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Brownie:

    1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Klä en form ca 20×30 cm med bakplåtspapper.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta av värmen och tillsätt chokladen (grovhackad), rör tills chokladen smält helt.
    3. Tillsätt salt och espresso shot (eller snabbkaffe) och rör om.
    4. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt.   Häll ner smör- och choklad –blandningen.
    5. Sikta ner vetemjöl och kakao, och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
    6. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
    7. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min (den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna helt i formen.

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template