En krämig och smakrik rätt som passar perfekt till både vardagsmiddagar och helgmys. Såsen med dragon ger en klassisk, fransk touch som lyfter kycklingen till nya höjder.
Servera med pasta eller ris, det passar med både.
4 port
30-45 min
INGREDIENSER
4 kycklingfiléer ( 900 g)
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk paprikapulver
2 -3 msk olivolja, till stekning
Såsen:
1 schalottenlök eller gul lök
4 vitlöksklyftor, finhackad
25 g smör, till stekning
1 msk vetemjöl
1 msk torkad dragon
1 kycklingbuljongtärning ( löses upp i 2,5 dl vatten)
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Dela kycklingfiléerna på mitten så att du får tunna filéer.
Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och peppar. Massera in kryddorna ordentligt.
Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Bryn kycklingen på båda sidor i cirka 2 minuter per sida, eller tills den får en fin stekyta. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan (den behöver inte vara helt genomstekt).
Skala vitlöken och löken, och finhacka dem. Fräs dem i samma panna i några minuter tills de blir mjuka. Tillsätt dragon och fräs ytterligare några minuter.
Lös upp buljongtärningen i hett vatten och häll ner i pannan. Tillsätt matlagningsgrädden, smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt allt puttra ihop i 5–7 minuter. Såsen kommer att tjockna något.