Edit Template

23 Jan 2025

Hemgjord Granola

Jag älskar att göra min egen granola! Det bästa med att göra den själv är att man kan anpassa den helt efter sina egna smaksättningar.  Vill du ha den riktigt krispig med mycket nötter, eller kanske sötare med torkad frukt och chokladbitar?

ANNONS:

Edit Template
Hemgjord Granola
Hemgjord Granola

10-15 port

30-35 min

INGREDIENSER

  • 5 dl havregryn
  • 3 dl solrosfrön
  • 3 dl pumpafrön
  • 100 g valfria nötter ( t.ex. mandel, hasselnötter eller valnötter)
  • 1,5 tsk kardemumma (malen)
  • 1 tsk kanel (malen)
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk honung

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda torra ingredienser i  en stor skål, blanda havregryn, solrosfrön, pumpafrön, nötter, kardemumma, kanel och salt.
  3. Blanda vattnet och honungen.
    Häll honungs-blandningen över de torra ingredienserna. Rör om ordentligt så att allt täcks jämnt.
  4. Häll granolablandningen på plåten och sprid ut den i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen i 25-30  minuter.  Rör om var 5:e–10:e minut för att undvika att granolan bränns och för att få den jämnt rostad.
  5. Ta ut granolan från ugnen och låt den svalna helt på plåten. Den blir knaprig när den kallnar.
  6. Förvara din granola i en lufttät burk. Håller sig fräsch i upp till 2 veckor.

 

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template