Jag älskar att göra min egen granola! Det bästa med att göra den själv är att man kan anpassa den helt efter sina egna smaksättningar. Vill du ha den riktigt krispig med mycket nötter, eller kanske sötare med torkad frukt och chokladbitar?
ANNONS:
Edit Template
10-15 port
30-35 min
INGREDIENSER
5 dl havregryn
3 dl solrosfrön
3 dl pumpafrön
100 g valfria nötter ( t.ex. mandel, hasselnötter eller valnötter)
1,5 tsk kardemumma (malen)
1 tsk kanel (malen)
1 nypa salt
1,5 dl vatten
2 msk honung
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda torra ingredienser i en stor skål, blanda havregryn, solrosfrön, pumpafrön, nötter, kardemumma, kanel och salt.
Blanda vattnet och honungen. Häll honungs-blandningen över de torra ingredienserna. Rör om ordentligt så att allt täcks jämnt.
Häll granolablandningen på plåten och sprid ut den i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Rör om var 5:e–10:e minut för att undvika att granolan bränns och för att få den jämnt rostad.
Ta ut granolan från ugnen och låt den svalna helt på plåten. Den blir knaprig när den kallnar.
Förvara din granola i en lufttät burk. Håller sig fräsch i upp till 2 veckor.