HEM> RECEPTDESSERT> Saffrasnkaka…

Saffranskaka

med chokladganache

4 dec 2020

Fantastiskt goda mjuk saffrans-kakan med chokladganache och flingsalt. Kombination av saffran och chokladganache är en perfekt balans mellan den ljuvliga , den är oemotståndlig. Dessutom är superenkel att baka. 

10-12

60 Min

INGREDIENSER

    • 100 g smör, smält
    • 0,5 g saffran  (1 påse)
    • 3 ägg
    • 1,5 dl strösocker
    • 2,5 dl vetemjöl
    • 1,5 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 1 nypa salt

       

      Chokladganache:

      • 200 g mörk choklad
      • 50 g smör
      • 2 msk farinsocker
      • 1 dl vispgrädde
      • 1/2  tsk kardemumman maled
      • 1 tsk snabbkaffepulver  (espressopulver)

       

       

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader med över- och undervärme.
  2.  Klä en springform med en diameter på 22-24 cm med bakplåtspapper, både på botten och på sidorna. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa ägg och socker lätt i en bunke med en ballongvisp. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och därefter det smälta smöret. Rör om tills du har en klumpfri smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. När kanterna börjar bli genomgräddade är kakan klar, med en lite mjukare mitt. Låt sedan svalna helt i formen.
  4. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Koka upp grädden, tillsätt smöret, kaffepulver, kardemumma, salt och farinsocker. Häll sedan över chokladen och rör om tills chokladen är slät och glansig. Låt svalna en stund i rumstemperatur.
  5. Lägg kakan på ett serveringsfat och bred över chokladganachen. Toppa med lite flingsalt.

ANONNS:

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2023 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd.