Saftig apelsin- och chokladkaka.

NOVEMBER 22, 2021

En härlig smaka av apelsin och choklad bitar som bara smälter i munnen. Kombinationen av apelsin och choklad är en stor favorit hos både små som stora.

Dessutom är kakan superenkel att baka, dem flesta ingredienser har man hemma.

10-12

45 Min

INGREDIENSER

  • 150 g smör, rumstempererad 
  • 3 st ägg
  • 2  dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ½  dl vetemjöl
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 150 g mörk choklad, grovt hackad

Glasyr:

  • 2 dl florsocker 
  • 2-3 msk vatten eller pressad juice av apelsin 

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
  • Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget och fortsätt att vispa till en fluffigt smet.
  • Blanda de torra ingredienser mjöl, bakpulver och rivet apelsinskal.
  • Rör försiktigt ner det i smeten, lite åt gången, varva med juicen.
  • Grovhacka choklad och rör ner den i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en provsticka, den ska komma ut torr. Låt kakan kallna.
  •  Glasyr: Rör ihop pressad saft eller vatten med  florsocker. 
  • Häll över kakan och ställ i kylen en stund.

ANONNS:

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2023 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd.