Lemoncurd

DECEMBER 05, 2020

Lemoncurd kan man använda till så mycket- dessert, tårtor och bakelser.

3 dl

40 min

Till ca 3 dl curd

Ingredienser:

  • 3 st citroner, saft + skal av 2 citroner
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g smör, rumsvarmt

Gör så här:

  1. Vispa äggulor, ägg och socker i en skål med en ballongvisp.
  2. Tvätta citroner noga. Riv skalet fint och pressa ut citronsaft.
  3. Lös ihop majsstärkelse med en lite del av citronsaft och blanda med resten av saften. Koka upp i en kastrull. Sila sedan av citronsaft för att få bort citronskalet.
  4. Häll den varma citronsaften i äggsmeten under omrörning, häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp under konstans omrörning tills citronkrämen har tjocknat.
  5. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt smöret i kuber och vispa in det i curden.
  6. Häll över din lemoncurd i en ren burk och låt svalna. Förvaras i kyl.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.