Lemoncurd

Lemoncurd kan man använda till så mycket- dessert, tårtor och bakelser. 
 
Till ca 3 dl curd
Ingredienser:
  • 3 st citroner, saft + skal av 2 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g smör, rumsvarmt 
 
 

Gör så här:

 
  1. Vispa äggulor, ägg och socker i en skål med en ballongvisp.
  2. Tvätta citroner noga. Riv skalet fint och pressa ut citronsaft.
  3. Lös ihop majsstärkelse med en lite del av citronsaft och blanda med resten av saften. Koka upp i en kastrull. Sila sedan av citronsaft för att få bort citronskalet.
  4. Häll den varma citronsaften i äggsmeten under omrörning, häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp under konstans omrörning tills citronkrämen har tjocknat.
  5. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt smöret i kuber och vispa in det i curden.
  6. Häll över din lemoncurd i en ren burk och låt svalna. Förvara i kyl.
  1.  

Senaste recept

Vaniljpannacotta med lemoncurd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Vaniljpannacotta med lemoncurd   Vaniljpannacotta serveras med lemoncurd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker,  pannacotta är en av de bästa efterrätterna

Läs mer »

Krofne- munkar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Krofne-munkar Krofne är typ samma som munkar fast lite godare. Jag har valt att inte fylla mina munkar med någon fyllning,

Läs mer »

Yakiniku

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Yakiniku https://youtu.be/5vQS4c3k8xs Yakiniku är ett japanskt rätt  som går hem hos många. Smakrik och otroligt snabblagad rätt,  passar både till vardags som

Läs mer »

Morotskaka med valnötter

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Morotskakan med valnötter. Otroligt god, saftig och smakrikt Morotskakan med valnötter.  10-12 bita  Ingredienser: 4 dl finrivna morötter ( 3 st lagom

Läs mer »

Äppelkaka med havrecrunch

Äppelkaka de luxe Äppelkaka med karamelliserade äpplen och fylld med  havrecrumbe.  Så saftig på insida och crashig övan på och en härlig smak av kardemumma. 

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök