Gratinerad kycklingfilé med röd pesto

AUGUSTI 12, 2020

Gratinerad kycklingfilé med parmesanost och röd pesto. Enkel och supergod, middag klart på ca 30 minuter.

4 port

30 min

INGREDIENSER

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk grillkrydda
  • ca 1/2 burk röd pesto (180 g)
  • Salt & svartpeppar
  • 2 klyfta vitlök
  • Några kvist färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 0.5 dl parmesanost
  • ca 1 dl riven ost
  • ca 5-6 st kvisttomater, skivade
  • Olja & smör till stekning

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar, grillkrydda och pressad vitlök.
  3. Värm upp en stekpanna och fräs fileerna på hög värme i olja (vid slutet lägger du i smöret) tills dem har får lite färg, i ca 1-2 minuter på varje sida. Lägg sedan över kycklinigfile i en ugnsform.
  4. Skiva tomater i tunna skivor. Bre ett lager med pesto på kyckling. Lägg tomatskivor på, strö över riven ost och toppa med  timjan. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

ANONNS:

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.