Lövbiffsgryta är en perfekt snabblagad vardagsmat som uppskattas av hela familjen. Mina barn älskar denna gryta!
ANNONS:
Edit Template
4 port
30 min
INGREDIENSER
800 g lövbiff
2 msk olja, till stekning
20 smör för stekning
Salt och peppar efter smak
2 Schalottenlök
2 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde
1 msk paprikapulver
1 köttbuljongtärning
1 msk senap
20 g färsk persilja
GÖR SÅ HÄR
Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skär lövbiffen i tunna strimlor.
Hetta upp en stekpanna med olja. Stek lövbiffen hastig på hög värme i 3-4 minuter tills den får en fin yta. Lägg sedan över biffen på en tallrik.
Fräs lök och vitlök i samma panna, tillsätt smör och fräs löken och vitlöken på medelhög värme tills de blir mjuka i ca 3-4 minuter.
Tillsätt i tomatpurén och låt det fräsa i någon minut.
Tillsätt grädde, smula ner kött -buljongtärningen, tillsätt senap, persilja och paprikapulver, rör om ordentligt och låt såsen sjuda i 5 minuter tills den tjocknar något.
Lägg tillbaka lövbiffen i pannan och låt den småputtra tills såsen tjocknar i några minuter. Smaka av med salt och peppar.