ANNONS:​

Edit Template

2 nov 2024

Nötbars

Nötbars med dadlar, havregryn, nötter och choklad. Nötbars med dadlar, havregryn, nötter och choklad.

  Dessa bars är både nyttiga och goda, perfekta för mellanmål eller att ha i kylen när man blir sugen på något sött! 

Nötbars

ANNONS:​

Edit Template

18 st

30 min

INGREDIENSER

  • 400 g färska dadlar, urkärnade
  • 2,5  dl havregryn
  • 2,5 dl mandlar, grovhackade
  • 1,5  dl jordnötssmör
  • 1 nypa salt 

Topping: 

  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk kokosolja (valfritt, för extra mjukheten) 

GÖR SÅ HÄR

  1. Rosta havregryn och nötterna i en torr stekpanna, rör om då och då. Låt sedan svalna. 
  2. kärna ur dadlar och hacka dem till en massa. Grovhacka nöter. Lägg ner havregryn, nötter och jordnötssmör i en matberedare eller blanda för hand tills ingredienserna börjar klumpa ihop sig. Smaka av med en nypa salt. 
  3. Tryck ut blandningen jämnt i en form klädd med bakplåtspapper (ca 20 x 15 cm eller mindre beroende på tjocklek). Tryck till ordentligt så att smeten är kompakt.
  4. Ställ formen i frysen i 10-15  min för att låta barsen sätta sig.
  5. Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Smäll över ett vattenbad eller mikro. Tillsätt kokosolja och rör om försiktigt. Låt svalna.
  6. Ta ut formen och häll över choklad på barsen jämt. Ställ i kylen i ca 1 timme för att stelna. 
  7. Ta ut och skär upp i önskade bitar. Förvara i kylskåp i en lufttät burk, där de håller i upp till en vecka.

ANNONS:​

Edit Template

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template