Nötbars med dadlar, havregryn, nötter och choklad. Nötbars med dadlar, havregryn, nötter och choklad.
Dessa bars är både nyttiga och goda, perfekta för mellanmål eller att ha i kylen när man blir sugen på något sött!
ANNONS:
Edit Template
18 st
30 min
INGREDIENSER
400 g färska dadlar, urkärnade
2,5 dl havregryn
2,5 dl mandlar, grovhackade
1,5 dl jordnötssmör
1 nypa salt
Topping:
200 g mörk choklad
1 msk kokosolja (valfritt, för extra mjukheten)
GÖR SÅ HÄR
Rosta havregryn och nötterna i en torr stekpanna, rör om då och då. Låt sedan svalna.
kärna ur dadlar och hacka dem till en massa. Grovhacka nöter. Lägg ner havregryn, nötter och jordnötssmör i en matberedare eller blanda för hand tills ingredienserna börjar klumpa ihop sig. Smaka av med en nypa salt.
Tryck ut blandningen jämnt i en form klädd med bakplåtspapper (ca 20 x 15 cm eller mindre beroende på tjocklek). Tryck till ordentligt så att smeten är kompakt.
Ställ formen i frysen i 10-15 min för att låta barsen sätta sig.
Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Smäll över ett vattenbad eller mikro. Tillsätt kokosolja och rör om försiktigt. Låt svalna.
Ta ut formen och häll över choklad på barsen jämt. Ställ i kylen i ca 1 timme för att stelna.
Ta ut och skär upp i önskade bitar. Förvara i kylskåp i en lufttät burk, där de håller i upp till en vecka.